Polisin dur ihtarına uymayan bir kişi öldürüldü

Polisin dur ihtarına uymayan bir kişi öldürüldü

Mersin'in Tarsus ilçesinde eylemlerin yapıldığı bir mahallede polisin dur ihtarına uymayan motosikleti iki kişiden bir kişi öldürüldü, bir kişide yaralandı.

Alınan bilgilere göre, Fahrettin Paşa ve Kavaklı Mahallesi'nde sokak eylemlerin yoğun yaşandığı saatlerde Kavaklı hemzemin geçidini geçen ve polis barikatına aşan motosikleti 2 kişi iddialara göre polisin 'Dur' ihtarına uymadı.

155 polis imdat telefon hattına motosikletli 2 kişinin ellerinde av tüfeği ile ateş açtığı ihbarı yapıldı.

Kişilerin polis noktasına ısrarla yaklaştığını gören polisler, önce uyarı ateşi açtı. Polis durmayan şüphelileri uyarılara rağmen durmayınca ateş açtı. Açılan ateş sonucu Murat Özdemir (28) vurularak olay yerinde yaşamını yitirdi. Motosikletin üzerinde bulunan diğer kişinin ise Tarsus nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen Mehmet Ç. (23) ise yaralandı.

Olay yerinde yapılan incelemede ölen Murat Özdemir ile birlikte av tüfeği ve bazı boş ve dolu olan fişekler bulundu.

Olayın ardından Tarsus Devlet Hastanesine kaldırılan Murat Özdemir'in cesedi Cumhuriyet Savcısı tarafından incelendikten sonra Adana Adli Tıp Kurumuna sevk edildi.

Olayla ilgili açılan soruşturmada şahısların polis noktasına saldırı yapıp yapmadıkları ve polis noktasındaki polis ekiplerine ateş açıp açmadıkları şahıslardan alınan el svabı ve kriminal incelemenin ardından netlik kazanacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Polisin dur ihtarına uymayan bir kişi öldürüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER