Polisin şikayetçi olduğu gazeteciye beraat


Tekirdağ emniyetinde koruma altında tutulan yabancı kadınlara polis tarafından fuhuş yaptırıldığı iddiasını haberleştiren gazeteci, hakaret suçundan açılan davada beraat etti.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık muhabir Yunus Tiryaki katıldı. Haberde adı geçen şikayetçi polis Ramazan B. ise mahkemeye gelmedi.

Kayyım atanarak el konulmadan önce Bugün gazetesinde muhabir olan sanık Yunus Tiryaki, savunmasını yaptı. Kendisine gelen bu yöndeki iddiayı araştırdığını belirten Tiryaki, haberdeki bilgilere ulaştığını ve haberleştirdiğini söyledi. Emniyet Müdürlüğünün gizli ibareli yazılarının da haberdeki iddiaları teyit ettiğini vurgulayan Tiryaki, "Ulaştığım bilgiler ile emniyet raporları örtüşüyor. Ben yine de haberde iddia olarak yazdım. Şikayetçi Ramazan B.'yi tanımam. Kişi ve kuruma yönelik bir husumetim yok. Raporlarla teyit edilmiş bilgileri kamu yararı çerçevesinde haberleştirdim. Beraatimi istiyorum." dedi.

Mahkeme, Tiryaki hakkında kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada iddia edilen suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi.

İddianamede, kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret gerekçesiyle Tiryaki'nin 2 yıl 4 aya kadar hapsi talep edilmişti.

Söz konusu haberde, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Geri Gönderme Merkezi'nde ülkelerine gönderilmek üzere bekletilen yabancı uyruklu kadınların aynı şubede çalışan polisler tarafından fuhuş amaçlı anlaştıkları kişilerin adreslerine götürüldükleri belirtildi.

Yabancılar Şube Müdürü Ömer Özden'in bu iddiayı araştırdığı ve raporunu Emniyet Müdürü Halil Turan Erol'a sunduğu kaydedildi. Raporda, hastaneye götürme amaçlı şubeden çıkarılan kadınların anlaşılan kişilere ve adreslerine polis aracıyla bırakıldığının yer aldığı anlatıldı.

Emniyet Müdürü Erol'un iddialarla ilgili soruşturma açmadığı belirtilen haberde raporu hazırlayan Özden'in Vali Enver Salihoğlu tarafından görevden alındığı ifade edildi.

Yabancı uyruklu kadınları pazarladığı iddia edilen polislerden Ramazan B. hakkında bir soruşturma açılmadığı ve başka bir şubede görevine devam ettiği kaydedildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Polisin şikayetçi olduğu gazeteciye beraat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER