Polisler de göstericilerin safına geçti

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Kasım 9 2019
Güney Amerika ülkesi Bolivya'da bir süredir devam eden sokak olaylarında polis de göstericilerin safına geçti.
Bolivya'da 20 Ekim'de düzenlenen başkanlık seçimlerinin oy sayımına yönelik haftalardır düzenlenen gösteriler kapsamında üç şehirde polisin protestocuların safına geçtiği görüldü.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Cuma günü başkent La Paz'da düzenlenen protesto eylemlerinde polis de göstericilerle beraber yürüdü. Bu da güvenlik güçlerinin Devlet Başkanı Evo Morales'e verdikleri desteği çekmesi şeklinde yorumlandı.

Devlet Başkanı Evo Morales, yaşananları 'bir darbe' olarak nitelendirirken destekçilerini yaşananlara karşı durmaya çağırdı.

Ülkenin dışişleri bakanlığı da yaptığı açıklamada, sivil radikal gruplar tarafından 'bir darbenin' yapıldığını, polisin 'toplumun ve devlet kurumlarının güvenliği işlevlerini içeren anayasal görevini terk ettiğini' ifade etti.

Savunma Bakanlığı şimdilik 'isyankar polislere karşı' askeri müdahalenin gündemde olmadığını söyledi.

Polis göstericilerle el sıkıştı

Bolivya'da 20 Ekim'de yapılan devlet başkanlığı seçimlerinin ilk turunda Devlet Başkanı Evo Morales, rakibi Carlos Mesa'yı yüzde 10 oy farkıyla geçtiğini ve ikinci tura gerek olmadığını açıklayınca seçmenler sokaklara çıkmıştı.

Oyların yüzde 84'ü sayıldıktan sonra oy sayımının durması, muhaliflerin ve uluslararası gözlemcilerin hile iddialarını ortaya atmasına yol açtı.

Bunun üzerine Bolivyalılar sokaklara çıkarak sandıklarda ve seçimde hile yapıldığını, oylarının çaldığını söylemeye ve isyan etmeye başladı.

Morales ise rakibinin darbe yapmaya çalıştığını iddia ediyor.

Morales, bakanlarıyla son durumu görüşmek için acil bir kabine toplantısı düzenlerken isyancı polislerin sayısın

Bu haberler de ilginizi çekebilir