Polisler göz taramasından geçirildi

Polisler göz taramasından geçirildi

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından 'Sağlıklı Gözler Projesi' kapsamında düzenlenen etkinlikte polis memurları ve yakınlarına Yozgat Devlet Hastanesinde göz taraması yapıldı.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.İsmail Kurca, insan sağlığı açısından en önemli organların başında göz geldiğini söyledi. Kurca, "Gözlerimiz duyu organımız arasında bize dünyanın kapılarını açan, öğrenme ve algılama yeteneğimizi harekete geçiren ilk ve en önemli organımızdır. Glokom (göz tansiyonu) ilerleyen ve körlüğe neden olan bir hastalık olup, erken teşhisin önemimini vurgulamak adına Genel Sekreterliğimiz olarak biz de 'Sağlıklı Gözler Projesi' ile ilk önce polis memurlarımız ve yakınlarından başlayarak, il genelinde ulaşabileceğimiz bütün vatandaşlarımıza ulaşmayı hedeflemekteyiz. Düzenli göz muayenesi sağlıklı bir yaşam için atılacak en önemli adımlardan birisidir." dedi.

Gözlük kullanan veya kullanmayan herkesin şikayeti olmasa bile yılda bir kez göz muayenesi yaptırması gerektiğini vurgulayan Kurca, "Unutulmamalıdır ki, sıradan bir göz muayenesiyle; hipertansiyondan böbrek hastalıklarına, kan kanserinden beyin tümörlerine dek birçok hastalık, kolayca teşhis edilebiliyor. Devlet Hastanemizde bebeklerden yaşlılara kadar tüm yaştaki hastalarımıza göz bozuklukları ve hastalıklarının tıbbi ve cerrahi tüm tedavileri uygulanmaktadır. Herkesi yılda en az bir kez göz muayenesi yaptırmaları için davet ediyorum, yarın çok geç olmadan gözlerimizin kıymetini bilmeliyiz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Polisler göz taramasından geçirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER