Polisler, mavi kurdeleli siyah çelengi Suudi Elçiliği'ne bıraktırmadı


Şiddetsiz Toplum Derneği Üyeleri, Suudi Arabistan'da yapılan idamları ve uygulanan şiddet yöntemlerini kınamak ve şiddetsiz tepki göstermek için eylem yaptı. Ankara'da Suudi Arabistan Büyükelçiliği'ne mavi kurdele takılmış siyah çelenk bırakmak isteyen grup, güvenlik güçleri tarafından engellendi. Çelengin elçilik önüne bırakamayan dernek üyeleri, çelengi aydınlatma direğine bırakabildi.

Şiddetsiz Toplum Derneği Ankara'da Suudi Arabistan Büyükelçiliği önüne mavi kurdeleli siyah çelenk bırakmak istedi. Ancak polis ekipleri çelengin büyükelçilik önüne bırakılmasına izin vermedi. Dernek üyeleri, büyükelçiliğe yakın bir yerde basın açıklamasını yapabildi. Şiddetsiz Toplum Derneği Genel Başkanı Rıza Sümer ve yönetim kurulu üyeleri birlikte temsili olarak büyükelçilik çalışanlarına el salladı.

Sümer, dünyanın veya evrenin neresinde olursa olsun, insan haklarına, hayvan haklarına ve çevre haklarına yönelik tüm şiddet çeşitlerinden, uzak veya yakın, az veya çok herkesin sorumlu olduğunu dile getirdi. Şiddetsiz Toplum Derneği Genel Başkanı, "Bugün, Şiddetsiz Toplum Derneği, şiddetsiz olarak tepkisini göstermektedir. Bugünkü şiddetsiz tepkimiz, duyduğumuz sorumluluğun, rahatsızlığın ve üzüntünün bir sonucudur." ifadesinde bulundu.

Rıza Sümer, siyah çelengin üzerine neden mavi kurdele koyduklarını ise şöyle açıkladı: "Mavi kurdele ile şiddetsiz ve dostluk dolu bir dünya için umudumuzu ve dostluğumuzu ifade ettik."

Şiddetsiz Toplum Derneği Genel Başkanı, konuşmasını şöyle sonlandırdı: "Suudi Arabistan'daki idamlar, bedensel şiddet içeren ve can yakan kırbaçlama ve diğer şiddet çeşitlerinden, o ülkenin dostları başta olmak üzere tüm insanlık kaygılanmalı, utanmalıdır. İdamı, işkenceyi ve şiddeti yasalarından çıkaran ülkeler ve uluslararası barış örgütleri, Suudi Arabistan'da ve diğer ülkelerindeki insanlık dışı yöntemlere karşı çıkmalıdır."

Şiddetsiz Toplum Derneği üyeleri, basın açıklaması sonrasında büyükelçilik önünden olaysız şekilde ayrıldı.
Polisler-mavi-kurdeleli-siyah-celengi-Suudi-Elciligine-biraktirmadi-1982356.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Polisler, mavi kurdeleli siyah çelengi Suudi Elçiliği'ne... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER