‘Polisler tahliye oldu, hani eşim darbe yapmıştı!’

Eski İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Mustafa Başer, gazeteci Hidayet Karaca ve 62 polis hakkında ‘tahliye’ kararı verdiği için Mayıs 2015’te ‘darbeye teşebbüs’ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu. Söz konusu polisler Hakim Başer’in kararından 13 ay sonra bu kez İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakıldı. Ancak Başer hâlâ tutuklu.

Hakim Başer: Tutukluluğu gerektirecek bir şey yoktu


Eşi ve çocukları, 1 Mayıs 2015’ten beri tutuklu Hâkim Mustafa Başer’in tahliye olacağı günü bekliyor.

Kendisi gibi hâkim olan eşi Rabia Başer, haklı olarak soruyor: “Eşimin (daha önce) tahliye kararı verdiği 40 polis tahliye oldu. (Ancak) Eşim hâlâ içeride… Hani (eşim) darbe yapmıştı!”

Proje hakimlikler olarak bilinen sulh cezalar eliyle yürütülen 14 Aralık Medya’ya darbe operasyonu, hukuka uyarak verdikleri tahliye kararları sebebiyle hakimlerin tutuklandığı bir sürece evrilmişti. 

Polislerin reddi hakim talebini kabul eden 29’uncu Asliye Ceza Hâkimi Metin Özçelik ve tahliyeye hükmeden 32’inci Asliye Ceza Hâkimi Mustafa Başer, ‘darbeye teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olmak’ gibi ağır suçlamalarla 2015 yılı Mayıs ayında tutuklandı.

Aradan bir yıldan fazla zaman geçti ve o gün ‘delil yetersizliği’ gerekçesiyle Mustafa Başer’in tahliye kararı verdiği polisler geçtiğimiz hafta İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla tahliye oldu. 

Söz konusu gelişmeyi hatırlatan Mustafa Başer’in kendisi gibi hakim olan eşi dün, eşinin Twitter hesabından değerlendirmelerde bulundu. Rabia Başer, “Eşimin tahliye kararı verdigi 40 polis tahliye oldu eşim hâlâ içeride hani darbe yapmıştı! 

Eninde sonunda haklılığın ortaya çıkacak. O zaman seni tutuklayanlar ne diyecek acaba?” dedi.

<< Önceki Haber ‘Polisler tahliye oldu, hani eşim darbe yapmıştı!’ Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER