Polislerin üzerinde oynanan oyun deşifre oldu

Soyut iddialarla tutuklanan polislere, ‘faili meçhul cinayetler ile Ergenekon ve Hizbullah' gibi terör örgütüyle bağlantılı iftirası atılıyor. Polisler, hiç görev yapmadıkları yerdeki olaydan sorumlu gösteriliyor.

Polislerin üzerinde oynanan oyun deşifre oldu

Bugün Gazetesi'nde yer alan habere göre, Hukuksuz operasyonlar sonucu tutuklanan polisler, hiç görev yapmadığı ilde yaşanan faili meçhullerden sorumluymuş gibi gösteriliyor. Bugün'ün haberine göre, Emniyet müdürleri ve polisler, Ergenekon ve Hizbullah gibi terör örgütleriyle bağlantılı gösterilmeye çalışılıyor. Havuz medyası aracılığıyla yapılan bu yalan ve iftiraları polis avukatları yargıya taşıyor.

YALAN VE İFTİRA

Konya'da ‘paralel yapı' iddiasıyla tutuklanan İstanbul Terörle Mücadele Şube eski Müdürü Anadolu Atayün de havuz medyası tarafından hedef gösterildi. Atayün'ün 1990'lı yılların başında Diyarbakır Terörle Mücadele Şube Müdürü olarak faili meçhul cinayetler işlediği iftirasına avukatı ve ailesi, bu yalanı tarihleriyle ortaya koyarak sert tepki gösterdi.

Atayün'ün eşi Birsen Atayün Diyarbakır'a 1996 Temmuz ayında tayinlerinin çıktığını belirtti.

O YILLARDA ANKARA'DAYDIK

Eşini cezaevinde ziyaret ederek yalan haberi anlattığını söyleyen Birsen Atayün, “Hiç de şaşırmadı. 1990'lı yıllarda yaşanan faili meçhulleri üzerlerine yıkılıp bazılarının temize çıkarmak istendiğini söyledi. Ergenekon ve Hizbullah'ın polislerin üzerine yıkılacağını düşünüyor.  Eşimin tayini 1996'da çıktı. Hassas Koruma Şube'de bir sene çalıştı. Rütbesi komiserdi. Daha sonra Bağlar Karakolu'na gönderdiler. Başarısı sebebiyle Bağlar Karakolu'ndan Asayiş Şube Yankesicilik Büro Amirliği'ne atandı. Dikkat edin yine terör şube değil. Terör Şube'ye 2001'de Gaffar Okkan müdürün  şehit edilmesinden sonra geçti . Kısacası o faili meçhullerin olduğu yıllarda biz Ankara'daydık. Ve eşimin rütbesi ve çalıştığı yerler haberde iddia edilen olaylarla ilgisi olmadığını net bir şekilde ortaya koyuyor. Haberin her tarafı yalan.”

TERÖR ŞUBE'DE ÇALIŞMADI

Anadolu Atayün'ün Diyarbakır'a 1996'da komiser olarak gittiği belirtildi. Ayrıca Diyarbakır'da Terör Şube Müdürlüğü'nde değil Hassas Koruma Şube Müdürlüğü'nde  göreve başlayan Atayün'ün avukatları havuz medyasının yalanları ile ilgili suç duyurusu yapmaya hazırlanıyor.

YALANA KARŞI HUKUK

Avu­kat Sü­ley­man Kü­çük­su­cu  1990-1993 yıl­la­rı ara­sın­da iş­le­nen fai­li meç­hul ci­na­yet­le­rin mü­vek­ki­li Ata­yü­n'­ün üze­ri­ne yı­kıl­mak is­ten­di­ği­ni söy­le­di.

Ata­yü­n'­ün o ta­rih­te Di­yar­ba­kı­r'­da ol­ma­dı­ğı­nı be­lir­ten Kü­çük­su­cu, “A­na­do­lu Ata­yün 1996'da Di­yar­ba­kı­r'­da gö­re­ve baş­la­mış­. Olay ta­rih­inde ora­da bile de­ği­l” diye konuştu.

Ata­yü­n'­ün di­ğer avu­ka­tı Mus­ta­fa Kök­ten de “25 yıl ön­ce­si­ni da­hi pa­ra­lel saf­sa­ta­sı­na bağ­la­dı­la­r. Bu if­ti­ra ve ya­lan­la­rın hu­ku­ki kar­şı­lı­ğı va­r” dedi.
BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Polislerin üzerinde oynanan oyun deşifre oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER