Polisli okul baskınında büyük(!) tespit
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ağustos 21 2015
Paylaş
X Post
Eskişehir’de Özel Samanyolu Okulları ile FEM’e bağlı dershanelere polis nezaretinde 8 ayrı kurum tarafından yapılan baskın gibi denetimlerde ilginç eksikliklerin tespit edildiği ortaya çıktı.

33 yıldır başarılarıyla herkesin takdirini kazanan il genelindeki okul ve dershanelerde, çöp kovasının yuvarlak olmaması, sıvı el sabunun bulunduğu ama kağıt havlunun bulunmadığı, çalışanların el kesiklerinde mavi renkli yara bandı kullanmadığı, tartı ve boy ölçü aleti olmaması gibi hususların, kusur ve eksiklik olarak gösterilmesi dikkat çekti.
Her iki kurumun avukatı Selamet Şen, 30/31 Temmuz 2015 günü Eskişehir’de polis nezaretinde üç ayrı otobüsle, 8 ayrı devlet kurumuyla denetim adı altında FEM Dershaneleri ve Samanyolu Okulları'nın basıldığını hatırlattı. Türkiye’nin yangın yerine döndüğü, anaların, eşlerin, çocukların, kardeşlerin ciğerinin yandığı bugünlerde 30 yıllık eğitim kurumlarının böyle yangından mal kaçırır gibi basılmasına hala anlam veremediklerini anlatan avukat Şen, “Bugünlerde ben bunları yazmaktan, söylemekten utanıyorum. İnşallah zulüm edenler de utanır ve kendilerine gelirler.” dedi.
Yapılan baskın ve denetimlere ilişkin Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sorduklarında, kurumların eksikliklerine ilişkin gelen cevabi yazıyla adeta şoke olduklarını anlatan avukat Şen, ilgili yazıdaki belirtilen eksikleri şöyle sıraladı: “Çöp kovasının yuvarlak ve çelikten olmadığı, ayak basma yerinin bulunmadığı. Kurumlarda sıvı el sabunu var ama kağıt havlunun olmadığı. Çalışanlar el kesiklerinde mavi renkli yara bandı kullanmıyor. Tartı ve boy ölçme aleti yok. Öğrencilerin boy/kilo ölçümleri rutin aralıklarla yapılmıyor.”
Eksiklikler arasında tabela boyu ve MEB logosunun olmasının adeta yapılanların komedi olduğunu gösterdiğini anlatan avukat Şen, “Kurum tabelasının kenarı 90 santimden azmış. Bu tabelada MEB logosu sol tarafta değilmiş. Kurumun, dershane dahil uygun bir köşesine kuruma hizmeti geçmiş kişi, kuruluşların, mezun olan ünlülerin ve kurum yöneticilerinin fotoları ve yaptıkları hizmetleri anlatan tablo yokmuş. Bina içi yönlendirme tabelelarında yazının meşale alevine blok olarak yazılmam
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Sarayın Başdanışmanı Uçum'dan ikinci açıklama!2.15 Günde 503 Bin Üye: YENİ Parti Teşkilatlanma Rakamlarını Açıkladı3.Şamil Tayyar DEM Parti'ye yüklendi! 'PKK gibi silah bırakacaksınız' derken neyi kastetti?4.Fatma Kaplan Hürriyet’in 06 CHP 40 Plakalı Makam Aracı Satışta5.Dışişleri Bakanı Fidan'dan YPG açıklaması: Sahadaki karşılığını kontrol edeceğiz
6.Öcalan’ın yer alacağı komisyon belli oldu7.Kılıçdaroğlu CHP’sinden 49 partili hakkında ihraç talebi8.64 yaşındaki emeklinin feryadı: Çalışmaya çok ihtiyacım var ama iş bulamıyorum. Nereye gidiyorsam yaşımdan dolayı iş yok, iş yok, iş yok9.Konteyner kentten çıkması istenen depremzede: 'Otizmli çocuğum olduğu için bana ev kiralamıyorlar'10.Prof. Dr. İzzet Özgenç’ten Denizolgun Raporuna Tepki: "Soruşturmada Açık Bir Zorlama Var"

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER









