Polisten anaokulu öğrencilerine çizgi filmli eğitim


Kırşehir Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü, 'Trafik Kuralları ve Polis Ne Yapar' çizgi filmi eşliğinde, anaokulu öğrencilerini eğlendirerek öğretmek amacıyla çalışmalar yürütüyor.

TDP Şube görevlileri tarafından, Kırşehir Cumhuriyet Anaokulu'ndaki 68 öğrenciye, 'Trafik Kuralları ve Polis Ne Yapar' çizgi filmi eşliğinde, eğlendirerek öğretmek amacıyla verilen eğitimde, araçta arka koltukta oturulması gerektiği, trafik ışıkları, karşıdan karşıya geçme kuralları, yaya ve okul geçitleri gibi basit trafik kuralları konularında bilgilendirme yapıldı. Öğretmen ve bakıcı anneleri gözetiminde eğitime katılan öğrencilere, 'fahri polis kimlik kartı' düzenlenerek balon dağıtımı gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili Kırşehir Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Ülkemizin en önemli sorumlarından olan trafik kazaları, geride binlerce ölü on binlerce yaralı ve özürlü insan bırakmakta, trilyonlarca liralık maddi kayıplara neden olmaktadır. Kısaca trafik bir tehdit unsuru olarak devam etmektedir. Trafik kazaları sayısının fazla olmasının temel sebebinin yol ve trafik güvenliği konusundaki eğitim yetersizliğinden kaynaklandığıdır. Düzenli ve güvenli bir trafik için küçük yaştan itibaren herkesin eğitilmesi, güvenli davranışlar ve alışkınlıklar kazandırılması sağlanmalıdır. Kırşehir Emniyet Müdürlüğü olarak geleceğimiz olan çocuklarımızın daha güvenli ve huzurlu bir ortamda yetişmeleri için bilgilendirme ve eğitici faaliyetlere devam edilecektir." denildi. CİHAN
<< Önceki Haber Polisten anaokulu öğrencilerine çizgi filmli eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER