Başbakan, usulsüz harcadığı parayı devlete geri ödedi

Grönland’da adı yolsuzluğa karışan Başbakan Aleqa Hammond, kamuoyunda oluşan tepkilerin ardından, devlet bütçesinden usulsüz harcadığı iddia edilen parayı geri ödemek zorunda kaldı.

Başbakan, usulsüz harcadığı parayı devlete geri ödedi

Grönland resmi radyo televizyon kurumu KNR’nin haberine göre Başbakan Hammond, kamu bütçesinden aldığı 106 bin Kron’u (yaklaşık 14 bin Euro) özel amaçlar için kullandı. Grönland Devlet Denetleme Kurumu’nun raporlarına dayandırılan haberde, Hammond’un söz konusu parayı ailesiyle birlikte gittiği seyahatlerde harcadığı belirtiliyor. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Başbakan Hammond, parayı iade ettiğini ve hesaplarda yapılan bir yanlışlık sonucu böyle bir şeyin meydana geldiğini söyledi. Hammond, ailesi için yaptığı harcamaların, yanlışlıkla resmi faturalara yansıtıldığını savundu. 2 milyon kilometrekare ile dünyanın en büyük ülkelerinden biri olmasına rağmen soğuk iklim şartları nedeniyle sadece 55 bin kişinin yaşadığı Grönland, iç işlerinde bağımsız, dış işlerinde ise Danimarka’ya bağlı. En son geçtiğimiz yıl yapılan genel seçimlerde Siumut Partisi lideri Aleqa Hammond, Grönland’ın ilk kadın başbakanı olmuştu.

Cihan
<< Önceki Haber Başbakan, usulsüz harcadığı parayı devlete geri ödedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER