30 Mart'ta yaşanan usulsüzlükler Meclis'e taşındı

Burdur Milletvekili Hami Yıldırım, 30 Mart seçimlerinde yaşanan usulsüzlükleri Meclis'e taşıdı.

30 Mart'ta yaşanan usulsüzlükler Meclis'e taşındı

Burdur Milletvekili Hami Yıldırım, 30 Mart yerel seçimlerinde yaşanan usulsüzlükleri Meclis'e taşıdı. Yıldırım, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği soru önergesinde "30 Mart seçim hileleri konusunda şimdiye kadar Türkiye çapında kapsayıcı herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?" diye sordu.

İŞTE HAMİ YILDIRIM'IN TBMM'YE VERDİĞİ SORU ÖNERGESİ

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde meydana gelen usulsüzlükler çok tartışıldı, kamuoyunda gündemi meşgul etti. Hatta bazı sandıklarda “usulsüzlük yapıldığı” mahkeme kararları ile tescillendi. Oy kullanma işlemlerinde baskılar, usulsüzlükler ve hukuksuzluklarla ilgili İktidar partisinin ihlal yaptığını belgeleyen 1418  tutanak tutuldu. Tarsus’tan Gaziantep’e, Eskişehir’den Antakya’ya kadar birçok ilde elektrik kesintileri meydana geldi.

En son 12 Ocak 2015 Pazartesi günü yazılı basında, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde yapılan önemli usulsüzlükler ilk kez AKP içinden olduğu iddia edilen bir isim tarafından dile getirildi. Bu açıklamalarda seçimlerde nasıl bir strateji izlendiği ve ne tür hileler yapıldığını, AKP’de çalışan birçok personelin vicdanen rahatsız olduğunu ifade ettiği iddia edilen AKP çalışanı, 30 Mart 2014 yerel seçimleriyle ilgili açılacak bir soruşturmada, birçok kişinin ifade verebileceğini öne sürmektedir.

Bu çerçevede;

1- 30 Mart seçim hileleri konusunda şimdiye kadar Türkiye çapında kapsayıcı herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa bunlar hangileridir?

2- AKP çalışanının 30 Mart yerel seçimleriyle ilgili açılacak bir soruşturmada, birçok kişinin ifade verebileceğini ifade ettiği iddia edilmektedir. Bu konuyla ilgili bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

3- Sandık başkanlarının hangi zihniyette olduğu, bağlantıları, hatta zaaflarının önceden tespit edilmeye çalışılarak, sandık başkanlarının fişlendiği iddiaları doğru mudur?

4- İlçe Seçim Kurulu Başkanlıkları’na AKP’ye yakın ya da bir şekilde bağlantı kurulabilecek isimlerin atandığı ve buralardaki birleştirilme işlemi esnasında yapılacak ‘hatalara’ kimsenin ses çıkarmamasının amaçlandığı iddiaları doğru mudur?

5- Birçok partilinin evine veya işyerine onlarca farklı sahte seçmen isminin yazıldığı, Büyükşehir Belediyesi olan yerlerde hayali adresler üretildiği, böylelikle çok önemli miktarda farklı oy kullanıldığı iddiaları doğru mudur?

6- Her ortamda milli iradeyi savunan ve milletin desteğini aldığını söyleyen bir partinin bu tarz seçim hileleri ve usulsüzlükleri gerçekleştirmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? 

7- Demokratik ve adil bir seçim sürecini gölgeleyen bu tarz uygulamalara karşı bundan sonraki seçimlerde herhangi bir önlem almayı düşünüyor musunuz?

<< Önceki Haber 30 Mart'ta yaşanan usulsüzlükler Meclis'e taşındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER