ABD'lilere de akreditasyonu öğrettiler

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden eşi Jill Biden ile dün İstanbul’a geldi. Davutoğlu ile görüşen, bugün de Erdoğan'la görüşecek olan Biden'a basının soru sormaması için önlem alındı.

ABD'lilere de akreditasyonu öğrettiler

Biden akşam Erbil’den dönen Başbakan Ahmet Davutoğlu ile buluştu. Görüşmenin gündemini Türkiye’nin Esad ve ABD’nin IŞİD önceliği oluşturdu. İki lider arasındaki özür krizinin tekrar gündeme gelmesini istemeyen ABD ve Türkiye, liderlere soru sorulmamasında anlaştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Biden’ın bugün Beylerbeyi’nde yiyeceği öğle yemeğinin ardından basına bir açıklama yapması planlanıyor. Ancak bu basın buluşmasında taraflar soru sorulmamasında mutabakat sağladı. Cumhuriyet Gazetesi'nin edindiği bilgiye göre kaynaklar soru sorulmamasına neden olarak “ilk sorunun özür krizine yönelik olacağı biliniyor” değerlendirmesini yaptı. Biden’ın 183 sivil toplum örgütünü çatısında barındıran Denge ve Denetleme Ağı’nda yapacağı konuşmaya da Türk basını yerine beraberinde gelen ABD basını alınacak.

Biden, Harvard’da yaptığı konuşmada Türkiye’yi IŞİD’e destek vermekle suçlamış, Erdoğan ise bu sözler üzerine “bunları söylediyse benim için tarih olur” demişti. Bu açıklamanın hemen ardından Biden, Erdoğan’ı aramış, Beyaz Saray’dan da sözlerinin yanlış anlaşıldığı belirtilerek, özür dilendiği açıklanmıştı. Ancak Biden bu yazılı açıklamayı da geçtiğimiz günlerde “Özür dilemedim” diyerek yalanlamıştı.


<< Önceki Haber ABD'lilere de akreditasyonu öğrettiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER