AKP yönetiminden skandal talimat: İlçeden atın

Burdur’un Altınyayla ilçesinde AKP yönetiminin, 30 Mart yerel seçimlerinde kendilerine oy vermedikleri gerekçesiyle 11 kamu görevlisinin acilen ilçeden sürülmesini istediği ortaya çıktı.

AKP yönetiminden skandal talimat: İlçeden atın

Burdur’un Altınyayla ilçesinde AKP yönetiminin, 30 Mart yerel seçimlerinde kendilerine oy vermedikleri gerekçesiyle 11 kamu görevlisinin acilen ilçeden sürülmesini  istediği ortaya çıktı.  ‘Cadı avı’ belgesinde İlçe Başkanı Ahmet Sipahi ile Belediye Başkanı Ahmet Serttaş’ın imzası yer alıyor. Serttaş, “Evet imza bana ait.” diyerek skandal fişlemeyi doğruladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala Burdur’un Altınyayla ilçesinde seçim yarışını gölgede bırakacak bir skandal yaşandı. Burdur’un Altınyayla ilçesinde AKP’li Belediye Başkanı ile ilçe başkanının 30 Mart yerel seçimleri öncesi partilerine oy vermedikleri gerekçesiyle bazı memurları ilçeden sürdürmek üzere fişledikleri ortaya çıktı. Zaman Gazetesi'nin haberine göre,  Belediye başkanı, il başkanı ve bazı meclis üyeleri, AKP Burdur Milletvekili Bayram Özçelik’e hitaben yazdıkları dilekçede, AKP karşıtı oldukları ve parti aleyhinde etrafta konuştukları gerekçesiyle 11 kamu görevlisinin isimlerini yazdı. “Sayın Bayram Özçelik’in dikkatine” hitabıyla başlayan yazıda, “İlçemizde yapılan 30 Mart yerel seçimlerinde aşağıda isimleri bulunan kamu kurumlarının amir ve memurları AKP karşıtı olarak seçimlerde muhalif partilerle işbirliği yapıp ilçe seçmenlerine AKP’ye oy vermemeleri yönünde her türlü söylem ve propaganda yapmışlardır. Acilen bu kişilerin ilçemizden alınmasını arz ve talep ederiz.” denildi. Söz konusu dilekçede, Altınyayla AKP İlçe Başkanı Ahmet Sipahi, AKP’li Belediye Başkanı Ahmet Serttaş ve il genel meclisi üyeleri Cengiz Şener, İsmail Çelik, Yusuf Karademir ile Nail Akgül’ün imzaları yer alıyor.

Cadı avının ülkenin en ücra köşelerine kadar yayıldığını gösteren belgeyi Facebook sayfasında paylaşan CHP Burdur İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Döğer, “AKP Burdur Milletvekili Sayın Bayram Özçelik, Osmanlı’daki kazasker gibi çalışmakta olsa gerek. Atama ve sürgün işleri ile doğrudan ilgileniyor ki derdi olan AKP’liler, kendisine çekinmeden yazılı sürgün talebinde bulunuyorlar.” dedi.

AKP’li vekil: Teşkilatımızın böyle bir talebi olabilir

Skandal belgenin ortaya çıkmasından sonra konu ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Ahmet Serttaş, yazılan dilekçedeki imzanın kendisinin olduğunu kabul etti. Serttaş, “Evet belgedeki imza benim. Bu arkadaşlar seçim döneminde siyaset yaptılar, 657'ye tabi bir memur siyaset yapamaz.” iddiasında bulundu. Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ise “Biz orada belediye başkanlığını zaten kazanan bir belediyeyiz. Teşkilatımızın böyle bir talebi olmuş olabilir. Ancak biz böyle bir tasarruf içerisine girmedik.” savunmasını yaptı.

 Öte yandan ‘memurlar siyaset yapamaz’ diyen Belediye Başkanı Serttaş’ın, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini ilan eden Mimar Sinan Camii İmamı Osman Akçil’e tepki göstermemesi ise dikkat çekti.

Okuldaki hizmetlileri bile fişlediler

İvedilikle görevden alınması istenen 11 memurun içinde ilginç isimler de bulunuyor. İlçe nüfus müdürü, ilçe tarım müdürü, polis, öğretmen gibi kişilerin yanı sıra okul hizmetlilerinin bile fişlenmesi dikkat çekiyor. Görevden alınmaları istenen memurlar arasında Altınyayla İlçe Tarım Müdürü Rafet Özeren, İlçe Nüfus Müdürü Harun Tartal, İlçe Müftüsü Yasin Yıldız’ın yanı sıra hayvan sağlığı teknisyeni Gürkan Şappak, Atatürk İlkokulu’nda hizmetli Muzaffer Özen, Gölhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli hizmetli Nusret Çakar, Dirmil Ortaokulu’nda matematik öğretmeni Mustafa Şimşek, polis memurları Hasan Koyak, Özer Hazıroğlu, Ramazan Demir de listede yer alan isimlerden. Dilekçede bazı memurların da isimlerinin yanına ‘ivedi’ notu düşüldüğü görülüyor.

<< Önceki Haber AKP yönetiminden skandal talimat: İlçeden atın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER