AKP'nin skandal uygulamasını MHP ortaya çıkardı

MHP İstanbul örgütü “Bir milyon üye” kampanyasında karşılaştığı gerçekle sarsıldı.

AKP'nin skandal uygulamasını MHP ortaya çıkardı

MHP İstanbul İl Yönetimi’nin üç ay önce başlattığı “İstanbul’da bir milyon üye” kampanyaAKP engeline takıldı. Üyelik işlemleri sırasında, aralarında MHP yöneticilerinin de bulunduğu 4 bine yakın MHP’linin izinleri alınmadan AKP’ye kaydedildiği ortaya çıktı.

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, üç aylık kampanya kapsamında yaklaşık 4 bin MHP’linin izni ve onayı olmadan AKP üyesi yapıldığını söyledi. Karataş, “Biz üç ay önce, İstanbul insanını Milliyetçi Hareket Partisi’yle buluşturmak adına ‘Bir milyon üye’ kampanyası başlattık. Ancak kampanya sırasında önümüze ciddi bir engel çıktı. Üyelik kampanyasının başladığı günden bu yana, bütün ilçe teşkilatlarımızdan bize şikâyetler gelmeye başladı. Sadece üç aylık süre içerisinde, yaklaşık dört bin vatandaşımız, MHP’ye üye kaydı yaparken, onayları dahi alınmadan AKP’li yapıldıklarını öğrendi. Bu rakam sadece MHP’ye üyelik başvurusu yapan insanlar için geçerli, bir de sadece MHP’ye oy vermiş, MHP’ye bağlı ancak üyelik bilgisi olmayan insanlar var. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde bu rakamın 10 bine çıkacağını tahmin ediyoruz. AKP üye sayısını fazla göstererek toplumda algı operasyonu yapıyor” dedi.

İSTİFA ETMEK İÇİN 80 LİRA GEREKLİ

Yasal olarak bir kişinin sadece bir partiye üye olabileceğini, herhangi bir partiye üye olmak için kişinin aktif olarak üye olduğu partiden istifa etmesi gerektiğini söyleyen Karataş, “Önceki kanunda noter işlemi yoktu, isteyen istediği partiye TC numarası ile geçebiliyordu, daha sonra bu kanun değişti. Bu yolla, AKP’liler binlerce MHP’liyi onayları alınmadan partilerine dahil etmiş. Bu insanlar arasında MHP İlçe yönetiminde çalışmış kişiler de var. Bu vatandaşlar şimdi bizim partimize geçmek istediklerinde bu üyeliklerini ‘istifa’ yöntemiyle iptal etmeleri gerekiyor. İstifaların noter huzurunda olması gerekiyor ve bunun için de insanlara 80 lira masraf çıkartılıyor. İşlem bununla da bitmiyor. İstifa kağıdının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve ilgili partilere göndermeleri gerekiyor” dedi. Karataş, MHP’ye üye olmak isteyenlerin 80 liralık noter masrafının parti tarafından karşılanacağı sözünü verdi.

“AKP SAHTECİLİK SİYASETİ YAPIYOR”

Konuyla ilgili konuşan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da, CHP’lilerin de onay ve izinleri alınmadan AKP’ye üye yapıldığını söyledi. Tanrıkulu, “Daha önce biz de bir çok üyemizin AKP’ye üye yapıldığını öğrendik ve bunlarla ilgili suç duyurularında bulunduk. Bu aslında AKP’nin sürekli yaptığı bir şey. İnsanların kimlik bilgilerini alıp kendilerine üye yapıyorlar” dedi. AKP’nin üye sayısını fazla göstererek, özellikle seçim zamanı toplumda algı operasyonu yaptığını söyleyen Tanrıkulu, “Üye sayısını çok göstermek bir algı operasyonu. AKP, onay almadan insanları kendi partilerine üye yapıyor. Burada sahtecilik suçu var. AKP sahtecilik üzerinden siyaset yapıyor” şeklinde konuştu.


<< Önceki Haber AKP'nin skandal uygulamasını MHP ortaya çıkardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER