BBP lideri Destici'den Davutoğlu'na zor soru

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Fransız mizah dergisine veya Cumhuriyet gazetesine gösterdiği tepkinin, ayeti kerimelerle, surelerle alay eden bakanlara neden gösterilmediğinin sorulmasını istedi.

BBP lideri Destici'den Davutoğlu'na zor soru

Destici, partisinin Denizli'de düzenlediği "Çözüm Süreci Mi Bölünme Süreci Mi" konulu panele katıldı. Panel öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandıran Destici, MHP ile ittifak yapılacağı iddialarını cevapladı. Hiçbir partiyle ittifak görüşmelerinin olmadığını ifade eden Destici, "Biz BBP olarak hiçbir bir partiyle ittifak görüşmemiz yok. Biz BBP olarak 7 Haziran'da büyük ihtimalle yapılacak olan seçimlere kendi adımızla kendi amplemizle ve kendi adaylarımızla gireceğiz. Onun için bütün kamuoyunun da bunu net bir şekilde bilmesini ben bir kere daha istiyorum. Bu geçtiğimiz günlerde bir internet sitesi tarafından ortaya atıldı. Bende ona karşılık şunu söylemiştim. Aynı kökten gelen siyasi partiyiz dolayısıyla bu tür yakıştırmalar doğal karşılanabilir ama BBP olarak 7 Haziran'daki seçimlere kendi adaylarımızla katılacağız." dedi.

'AYNI TEPKİ SURELERLE ALAY EDENLERE DE GÖSTERİLMELİ'

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Peygamberimiz(SAV)'e hakaret eden karikatürlerine gösterilen tepkilere hakkında bir soru üzerine Destici, aynı tepkinin Türkiye'de bakanlara da gösterilmemesini eleştirdi. 

Destici, "Biz Resulullah Efendimizi ya da dinimizi milli ve manevi değerlerimize saldırı ve hakaret kimden gelirse gelsin buna karşı çok net duruşu olan siyasi partiyiz, bir siyasi hareketiz. Bunu Fransa'daki Charlie Hebdo dergisi de yapsa, Türkiye'deki Cumhuriyet gazetesi de yapsa iktidarın bir bakanı veya milletvekili de yapsa biz aynı tepkiyi gösteririz. Bu soruyu iktidar mensuplarına sormak lazım. Sayın Başbakan'a sormak lazım. Fransız mizah dergisine veya Cumhuriyet gazetesine gösterdiğiniz tepkiyi ayeti kerimelerle surelerle alay edenlere de gösterilmesi gerektiğini onlara hatırlatmanız gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.
<< Önceki Haber BBP lideri Destici'den Davutoğlu'na zor soru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER