BM'de 122 ülke temsilcisi Arınç'a soru sordu

CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı, ‘paralel’ argümanı inandırıcı olmadığı için Cenevre’de bunu kullanamadığını söyledi.

BM'de 122 ülke temsilcisi Arınç'a soru sordu

Cenevre'de BM toplantısına katılan Arınç, kendisine Türkiye ile ilgili yöneltilen sorulara cevap verirken hükümetinin aksine hiç paralel vs dememiş. Rıza Türmen'e göre sebep inandırıcılık problemi.

Türkiye’nin insan hakları alanındaki durumu önceki gün Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi bünyesindeki Evrensel Periyodik İnceleme Mekanizması (EPİM) çerçevesinde Cenevre’de incelendi. 

BM üyesi ülkelerin temsilcileri, basın özgürlüğü konusunda birçok eleştiri yöneltti. CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, Meclis’te düzenlediği basın toplantısıyla konuyu değerlendirdi. Toplantıda 122 ülkenin soru sorduğunu ve bunun bir rekor olduğunu dile getiren Türmen, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın sorulara verdiği cevapların çok enteresan olduğunu kaydetti. 

Türkiye ile ilgili çok büyük insan hakları ihlali olduğunu ve bunu gözden kaçıranın ise sadece iktidar olduğunu dile getirdi. Türkiye’deki insan hakları durumunun içler acısı durumda olduğunu vurguladı. Askeri darbe dönemleri dahil ülkenin dış itibarının bu kadar dibe vurmadığını belirten Türmen, iç ve dış mihraklar edebiyatının yapılmasının ise gelecek adına umut vermediğini söyledi. 

ARINÇ HİÇ PARALEL DEMEMİŞ

Türmen, Arınç’ın Cenevre’de ‘paralel yapı’ safsatasından bahsetmemesini de yorumladı. Bu durumun söz konusu argümanın inandırıcı olmadığını da ortaya koyduğunu anlattı. Söze paralel yapı ile başladığınız zaman bunun başı ve sonunun olmayacağını ve herkesin paralel yapının içinde olabileceğini anlattı. Hoşa gitmeyen her şeye paralel yapının işi dendiğini hatırlatan Türmen, “Paralel yapı bu işleri örtmeye yetmiyor; ifade özgürlüğü, insan hakları ve yolsuzluk konusunda.” ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber BM'de 122 ülke temsilcisi Arınç'a soru sordu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER