Bahçeli: Erdoğan ne yaparsa yapsın cumhurbaşkanı olamayacaktır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin cumhurbaşkanı adayına dair açıklama yaptı.

Bahçeli: Erdoğan ne yaparsa yapsın cumhurbaşkanı olamayacaktır

MHP lideri Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. Devlet Bahçeli, ''Diğer partilerin adaylarını gördükten sonra kendi adayımızı beyan edeceğiz'' diye konuştu. Bahçeli, "Muhalefetin uzlaşması mümkün mü?" sorusuna, "Bunlar çok erken sorular" cevabını verdi. Başbakan Erdoğan'ın "Ters köşe yapabiliriz" sözleri hatırlatılan Bahçeli, "Bu üslup bizim üslubumuz değil. Bizde ters köşe diye üslup yok" dedi. "BAŞBAKAN ERDOĞAN NE YAPARSA YAPSIN CUMHURBAŞKANI OLAMAYACAKTIR"
Öte yandan Devlet Bahçeli, Başbakan'ın 1915 olaylarına dair yaptığı açıklamayı eleştirdi ve "Türk milletini küçük düşüren, suçlu gösteren Başbakan Erdoğan ne yaparsa yapsın Cumhurbaşkanı olamayacaktır. Nitekim cumhura iftira atarak başkalarının gözüne girmeye çalışan milli ahlak yoksunu Başbakan'ın Cumhurbaşkanı olması şöyle dursun, bunu düşünmesi bile akla ve vicdana kast etmekle eşdeğerdir." ifadelerini kullandı.

MHP Lideri Bahçeli, Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin mesajıyla ilgili olarak, "Açıktır ki, Başbakan'ın mesajı Türk milletinin ve Türk tarihinin gerçeklerini yansıtmaktan uzak kozmopolit ve köksüz ifadelerle doludur" dedi.

Bahçeli ayrıca, "Dönemin şartları gereğince oldukça tutarlı ve hatta zorunlu olan tehcir kararının, 99 yıl sonra Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı görevini yürüten bir zat tarafından gayri insani bulunması kesinlikle gayri milliliktir. Başbakan Erdoğan'ın tarihten husumet çıkarmakta üstüne yoktur" görüşünü dile getirdi.

"OBAMA'DAN GELMESİ BEKLENEN "24 NİSAN MESAJI"NI ADETA ERKENDEN SELAMLAMIŞ"
               
Başbakan Erdoğan'ın mesajındaki "Anadolu insanları ve halkları" tabiriyle Türk milletini yok saydığını savunan Bahçeli, açıklamasında şunları kaydetti:

"Sırf cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde, değişik çıkar ve güç lobilerinin desteğini alabilmek için, sözde Ermeni soykırım uydurmasını tanıma ve özür dileme sınırına gelmiştir. Başbakan Erdoğan, ABD'yle gerilen ilişkileri tamir etmek, güç odaklarının iltifatını kazanabilmek için milletimizin saygınlığına ahlaksızca leke sürmeye teşebbüs etmiştir. Aziz ecdadımıza nankörlük yapmış, Türk tarihine zehirli ve bölücü bir nazarla yaklaşmıştır. Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Obama'dan gelmesi beklenen '24 Nisan mesajı'nı adeta erkenden selamlamış, kamuoyu üzerinden soykırımı tanıma ve arkasından gelecek dayatmalara rıza göstereceğini ispatlamıştır. 

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER