Bakan Işık’tan 'his' açıklaması: Hissetmek bilim için önemlidir

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin, ‘Montaj olduğunu hissettim.’ açıklamasının ardından hissetme olayına açıklama getirdi.

Bakan Işık’tan 'his' açıklaması: Hissetmek bilim için önemlidir

Katıldığı programda engelliler hakkında konuşma yapan Işık, Engellilerle ilgili yapılacak her türlü iyileştirme, onlara duyulan merhamet duygularımızın bir sonucu değildir. Onların temel haklarının kendilerine iadesi için toplumun üzerindeki ve toplumu yönetenlerin üzerindeki görevdir. Kendi şahsi tecrübelerimle net hissettiğim bir şey var. Hissetme kelimesine takıyorlar ama söyleyeyim ben yine. Hissetmeden olmaz. Hissetmek bilim için de önemlidir. İnsanlık için de önemlidir.”

Bakan Işık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü arasında yapılan işbirliği protokolüne katıldı. İki kurum arasında engelli ve yaşlıların hayatın içerisinde daha aktif olabilmek için izleme ve denetleme protokolü imzalandı. Toplantıda konuşan Bakan Işık, daha önce Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları için de “Ben, o ses kayıtlarını ilk dinlediğimde çok açık bir montaj olduğunu hissettim.” demesi üzerine açıklamalarda bulundu.

Engellilerin topluma kazandırılmasının bireylerin ve devletin görevi olduğunu ifaden Bakan Işık, “Engellilerle ilgili yapılacak her türlü iyileştirme, onlara duyulan merhamet duygularımızın bir sonucu değildir. Onların temel haklarının kendilerine iadesi için toplumun üzerindeki ve toplumu yönetenlerin üzerindeki görevdir. Kendi şahsi tecrübelerimle net hissettiğim bir şey var. Hissetme kelimesine takıyorlar ama söyleyeyim ben yine. Hissetmeden olmaz. Hissetmek bilim için de önemlidir. İnsanlık için de önemlidir.” ifadelerini kullandı.

(CİHAN)
<< Önceki Haber Bakan Işık’tan 'his' açıklaması: Hissetmek bilim... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER