Başbakan Erdoğan MGK belgelerinin doğruluğunu kabul etti

Başbakan Erdoğan "Gülen'i Bitirme Planı"nın imzalandığı 2004 MGK Kararları ve halkı fişleyen "MİT'in fişlemeleri" için ilk kez konuştu.

Başbakan Erdoğan MGK belgelerinin doğruluğunu kabul etti

Başbakan Erdoğan, altında kendi imzasının da bulunduğu "Nurculuk Faaliyetleri ve Gülen Cemaatini Bitirme Kararı"nın alındığı 2004 MGK Kararları ile MİT'in 2013 yılında bile fişleme yaptığını ortaya koyan fişleme haberleri için ilk kez konuştu.

Başbakan Erdoğan, haberi yapan Mehmet Baransu ile yayımlayan Taraf Gazetesi'ni "vatan haini" ilan etti.

İşte Başbakan'ın açıklamaları;

"Bu günlerde bir grup gazeteci, köşe yazarı üzerinde gizlilik belgesi olan ve MGK’nın toplantılarındaki bilgilerin sızdırıldığı ortaya çıktı.

Şimdi Hükümeti fişlemekle suçlayanlara sesleniyorum. Hükümeti fişlemekle suçlayanlar öncelikle bu istihbari bilgileri acaba bu adamlarınıza, bu yandaşlarınıza kimler sızdırdı. Bunu ortaya koyun. Anayasamızda bu konularla ilgili çok açık net yasaklar var. Devletin öyle mahremleri vardır ki bu bilgileri kimsenin teşhir etmeye hakkı yoktur.

Bununla ilgili olarak Başbakanlık, MGHK ve MİT suç duyurusu yaptı. Şimdi bakıyorum da bazı medya grupları el ele vermiş. Bunlar düne kadar yan yana gelmezlerdi. Devletin mahremini ifşa etmenin adı özgürlük değil düpedüz bu vatana ihanettir."
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan MGK belgelerinin doğruluğunu kabul etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER