Başbakan Erdoğan'dan 'Babalar Günü' mesajı

Başbakan Erdoğan, 'Babalar Günü' mesajında, babasız büyümek zorunda kalan yetimlere sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Başbakan Erdoğan'dan 'Babalar Günü' mesajı


Erdoğan, Babalar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, toplumun çekirdeği olan ailenin, toplumsal değerlerin yaşatıldığı, kültür ve geleneklerin nesilden nesle aktarıldığı en önemli sosyal yapı olduğunu belirterek, Türk geleneğinde babanın ailenin temel direği olarak görüldüğünü, adaleti, paylaşmayı, dayanışmayı ve sorumluluğu simgelediğini ifade etti.

Aileleri için her türlü fedakarlığı üstlenen, her türlü çileye göğüs geren, onların mutluluğunu kendi mutlulukları sayan babaların, çocuklarını geleceğe güvenle hazırlamak için özveriyle çaba harcadıklarını bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu itibarla, üzerimizde hakkı olan anne ve babaların rızasını kazanmak, onların gönlünü hoş tutmak, onlara karşı her zaman vefa göstermek her evladın önceliği olmalıdır. Bu anlamlı günde, babasız büyümek zorunda kalan yetimlerimize sahip çıkılmasının, onların yüzlerinin güldürülmesinin de önemli olduğuna inanıyorum. Babalar günü vesilesiyle tüm babaları en kalbi duygularımla kutluyor; tüm vatandaşlarıma sevgilerimi, selamlarımı sunuyorum."

TBMM Başkanı Cemil Çiçek de yayımladığı mesajda, Babalar Gününün, değişik nedenlerle birbirini ihmal eden ailelerin mutluluktan pay kapmaları için güzel bir fırsat olduğunu belirterek, "Birbirimize ifade etmekte cömert olmamız gereken sevgi ve saygı hislerimizi paylaşmamız bizleri birbirimize daha çok kenetleyecektir" değerlendirmesinde bulundu.

AA

<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan'dan 'Babalar Günü' mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER