'Beni cemaatçi yapacaksa evet ben cemaatçiyim'

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Çağlayan Adliyesi’nde alıkonulan polislere yönelik hukuksuz uygulamalara tepkisini sürdürüyor.

'Beni cemaatçi yapacaksa evet ben cemaatçiyim'

Tanal, dün de adliyenin önündeydi. Rehin tutulan polislerin ailelerine destek verdi. Hukuksuzluklara karşı çıktığı için kendisinin medyada ‘Cemaatçi misin, niye savunuyorsun’ şeklinde anlamsız sorularla karşılaştığını anlattı. Tanal, insan hakları ihlal edildiği için mağdurların yanında olduğunu belirterek, “Bugüne kadar Balyoz, Ergenekon, KCK gibi operasyonları takip ettin. Ayağın kırıldı. Sen şimdi Cemaatçi mi oldun?” şeklinde sorular soruluyor. 76 milyon insana sesleniyorum; “Ben adaletsizlik, hukuksuzluk olduğu için, insan hakları ihlal edildiği için buradayım. Eğer adil yargılama hakkı ihlal edildiği halde adil yargılamayı istemek Cemaatçi olmaksa, evet ben Cemaatçiyim. Ülkemizde yapılan hukuksuzluk ve haksızlığa karşı dik durmam beni Cemaatçi yapacaksa, evet ben Cemaatçiyim. Adaletsizliğin, hukuksuzluğun karşısında kim susarsa kim ses çıkarmazsa dilsiz şeytandır.” ifadelerini kullandı.

SORGULAMANIN UZAMASININ SEBEBİ MAHKEMELER

Mahmut Tanal, sorgulamaların gecikmesinin sebebinin yargılamanın gerektiği gibi yapılamaması olduğunu belirtti. Şu ifadeleri kullandı: “Bu polisler eğer 17–25 Aralık yolsuzluk soruşturmasını, Selam Tevhid örgütü soruşturmasını başlatmamış olsaydılar, bunun ucu bugün iktidara ulaşmamış olsaydı, bunlar bugün terörist olmazdı! Hâlâ destan yazan polisler olurlardı. Bu bir intikam yargılamasıdır. Bu bir mahkeme yargılaması değil bir tiyatrodur. Burada başka sulh ceza hakimi yok mu, dosyalar taksim edilmez mi? Adalet komisyonu ne iş yapar? Burada hukuk paspas edilmiştir. Burada bir siyasi intikam uygulanıyor. Bir tiyatro oynanıyor. Yani İstanbul Adliyesi bir tiyatro sahnesidir artık.”

<< Önceki Haber 'Beni cemaatçi yapacaksa evet ben cemaatçiyim' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER