Beşir Atalay inkar etti ama...

"Yahudi diasporası" ifadesini kullanmadığını söyleyen Beşir Atalay'a Cihan'dan cevap geldi.

Beşir Atalay inkar etti ama...

  • Beşir Atalay 'Yahudi diasporası ifadesini kullanmadım' dedi.
  • Cihan'dan yazılı ve görüntülü cevap geldi.

Geçtiğimiz gün Kırıkkale'de gündeme dair açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gezi olayları hakkında da değerlendirmeler yapmıştı. Atalay'ın tespitleri "olayları Yahudi Diasporası'nın tetiklediği ve uluslararası basının da bunu yönlendirdiği" şeklinde medyaya yansımıştı. Fakat söz konusu habere dair dün akşam saatlerinde bir açıklama geldi. Atalay'ın Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Başbakan Yardımcımız Sayın Beşir Atalay’ın 'Gezi Parkı olaylarının arkasında Yahudi diasporası olduğu' şeklinde bir ifadesi veya değerlendirmesi söz konusu değildir" denildi. 'Konuşmanın çarpıtıldığı' iddia edilen açıklamada "Maalesef bir haber ajansı, Başbakan Yardımcımızın açıklamalarını kendisi yorumlayarak ve çarpıtarak bu şekle getirmiş ve servis etmiştir. Konuşma kaydına ve diğer haber ajanslarının metinlerine bakılırsa bu görülecektir" ifadeleri de yer aldı. Bu 'yalanlama' üzerine Cihan Haber Ajansı da bir açıklama yaptı ve Atalay'ın kullandığı cümleleri aynen yayımladı. İşte konuya ilişkin Cihan'dan yapılan açıklama ve Atalay'ın o konuşmasının videosu...

KAMUOYUNA DUYURU

1 Temmuz 2013 tarihinde abonelerimize geçtiğimiz haberde Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın bazı cümleleri internet sitelerinde kısaltılırken “Gezi Parkı olaylarının arkasında Yahudi diasporası vardı” şeklinde özetlenmiştir. Haberimizde doğrudan alıntı şeklinde sunulan böyle bir cümle yoktur. Yalnız konuşma videosunu yayınladığımız bölümden anlaşılacağı gibi Sayın Atalay, iç ve dış karışıklığın sebeplerini sıralarken, “Yahudi diasporası” ifadesini kullanmış, hemen devam eden cümleyle de Gezi Parkı olaylarındaki medyanın tutumuna değinerek, “nasıl hemen çabuk satın aldılar” iddiasında bulunmuştur. Bu cümlenin sarf edilmemiş gibi davranılması ve daha ileri gidilerek ajansımıza yönelik bir karalama kampanyasına dönüştürülme çabasına girilmesi üzücüdür.

Sayın Bakan’ın kullandığı cümleleri aynen yayınlıyoruz. O cümleden haber yapan sitelerin, “Gezi Parkı’nın arkasında Yahudi diasporası var” çıkarımında bulunması ajansımızın sorumluluğunda değildir. Yahudi Diasporası ile ilgili kısmın metni ve videosu ortadadır ve bütün abonelerimizle paylaşılmıştır. Basına ve halka açık bir toplantıda yapılmış bir konuşmanın çarpıtılma gayretinin beyhude olacağı da açıktır.

Bizim servis ettiğimiz haberin başlığı “Beşir Atalay: BDP’nin açıklamalarını endişeyle karşılıyoruz” şeklindedir. Metin içindeki cümle akışından “Yahudi diasporası”nı öne çıkaran yayınlar medya kuruluşlarının tercihidir. Söz sahipleri sözlerinin arkasında durmalı ve meramlarını daha açık daha net anlatmalı ki kamuoyu yanlış bilgilenmiş olmasın. Çarpıtma iddiasını yayanlar keşke birkaç dakikalık görüntüyü izleyip öyle harekete geçseydi.

ATALAY NE DEMİŞTİ?

Bakan Beşir Atalay, önceki gün Kırıkkale'deki AK Parti il başkanlığında gazetecilere çözüm süreci hakkında değerlendirmelerde bulunurken şunları söylemişti: "Süreçle ilgili son olarak hükümet olarak biz kararlıyız, samimiyiz, dürüstüz ve bunu ülkemizin geleceği için çok önemli görüyoruz. Yurt dışında yurt içinde Türkiye'nin fazla büyümesinden hasetlik duyanlar var, kıskananlar var. Bunların hepsi bir araya geliyor. Bir yandan Yahudi diasporası... Gezi Parkı olaylarında yurtdışı basının tutumunu gördünüz. Nasıl hemen çabuk satın aldılar, hızlı şekilde, değerlendirmeler olmadan, hemen çok geniş şekilde yayına başladılar, gördünüz. Onun için biz birbirimize sahip çıkmaz zorundayız." 

CİHAN
<< Önceki Haber Beşir Atalay inkar etti ama... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER