Bilim Bakanı yine hissetti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK’ın 164 üst düzey devlet adamına ürettiği telefondan 80 tanesinin IMEI numarasının, yasa dışı olarak dinlenme maksadıyla kaydedildiğini iddia etti.

Bakan Işık yine hissetti: 'Çok çok büyük oranda dinlemişler'

TÜBİTAK’ta gazeteciler için düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Işık’ın, kimlerin dinlendiğine dair soruya verdiği cevap ise ilginçti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ‘dinlenmiş olma ihtimalinin yüzde 99,9’ olduğunu söyledi. Işık, “Kabinenin tamamı neredeyse dinlenmiş. Bu tespit edilen 80 IMEI numarası Başbakan’dan, başbakan yardımcıları, MİT Müsteşarı, bakanlar, Genelkurmay gibi. 80 numaranın içinde bunların hepsi var ama düşündüğümüz şu; 80’ine biz kırıntılardan ulaşabildik. Demek ki bunun tamamı kaydedildi ki bunun 80’ine biz ulaştık. Dolayısıyla biz tamamının bu sistemle dinlenildiğini düşünüyoruz. O 80 numara içinde benim gördüğüm, Cumhurbaşkanı’mızın numarası yok. Ama dediğim gibi, orada 164 numaranın içinde olduğu için ihtimal yüzde 99,9 o numaralar da vardır.” diye konuştu.

 Fikri Işık, Başbakan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği ileri sürülen ve internette yayınlanan ‘sıfırlamaya’ ilişkin ses kaydıyla ilgili yaptığı açıklamayla gündeme gelmişti. Işık, tapeyi dinlediğini belirterek, “İncelemeye gerek yok, hissettim, montaj.” ifadelerini kullanmıştı
<< Önceki Haber Bilim Bakanı yine hissetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER