Binlerce kişi yerel seçimler için iş başında!

Gönüllülerin 'adil ve bağımsız seçimler' amacıyla hayata geçirdikleri projeyle, hiçbir siyasi parti ile bağı olmayan bir platform oluşturuldu.

Binlerce kişi yerel seçimler için iş başında!

  • Proje kapsamında 4 haftada 250 kişiye Sandık Gözlemcisi eğitimi verildi.
  • İstanbul'da şu ana kadar 20.000'e yakın kişi ile iletişim kuruldu.

'Sandık Başındayız' ismiyle hayata geçirilen proje kapsamında, 4 haftada 12 eğitim düzenlendi ve 250 kişiye Sandık Gözlemcisi eğitimi verildi. 

Seçimlerin adil ve şeffaf olabilmesi için, hiçbir siyasi parti ile bağı olmayan, hiçbir kâr amacı gütmeyen, bağımsız, sadece hilesiz ve temiz bir seçim süreci yaşanması için katkıda bulunmak isteyen vatandaşlardan oluşan "Sandık Başındayız" ekibi kuruldu. 

'Sandık Başındayız' projesiyle, kamuoyunu seçmenlik işlemleri ve oy vermenin önemi konusunda bilinçlendirmek için çalışamalar yapılıyor. 

Gönüllü vatandaşlardan oluşan 'Sandık Başındayız' platformuyla , gönüllülerin seçim günü bağımsız birer gözlemci olarak yer alabilmelerinin koşullarını oluşturma çalışmaları yapılıyor. 

'Sandık Başındayız' tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; "Sandık başında durarak temiz bir seçim yapılmasına yönelik destek sağlıyoruz. Seçimlerde yaşanabilecek olası ihlallerin tespiti ve gereken yasal işlemlerin yapılmasına yönelik hukukçulardan destek alıyoruz! Uzun süredir yaptığımız araştırmalar ve seçim hukuku konusunda uzmanlar ile yaptığımız görüşmeler sonrasında edindiğimiz bilgileri, "Sandık Başındayız" gönüllüleri ile paylaşıyoruz. İstanbul kapsamında 33.000 gönüllü hedefliyoruz, şu ana kadar 20.000'e yakın kişi ile iletişim kurduk, 1.350 gönüllü görevlimiz var. 4 haftada 12 eğitim düzenledik ve 250 kişinin Sandık Gözlemcisi olması konusunda eğitim almasını sağladık. Başvuran diğer gönüllülerimizin ise eğitim planını oluşturduk. Oluşturulan altyapı ile seçimlerde yasal gözlemci olunabilmesinin yolunu açtık. Temiz bir seçim hepimizin hedefi. Adil ve Şeffaf bir seçim için 'Sandık Başındayız!"

DHA

<< Önceki Haber Binlerce kişi yerel seçimler için iş başında! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER