'Bu süreç totaliter yapıların ortak özelliğidir'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Meclis’e gönderilen yeni yargı paketiyle hükümete muhalif tüm işadamlarının devlet eliyle iflasa sürüklenebileceğini söyledi.

'Bu süreç totaliter yapıların ortak özelliğidir'

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplantı. Toplantı devam ederken açıklamalarda bulunan Haluk Koç, yeni yargı paketiyle hükümet ve uygulamalarını sorgulayan herkesin ‘makul şüpheli’ şeklinde tarif edilebileceğini kaydetti. “Konutunuz ya da arabanız gerekçesiz aranabilir. Gerekçe, ‘makul şüphe görüyorum bu kişide’.” diyen Koç, hukuk perdesinin yırtıldığını ve arkasından gelecekleri görmenin zor olmadığını kaydetti: “Bu süreç tüm totaliter eğilimli yapıların ortak özelliğidir. Yani önce sana muhalif edenleri düşman addedeceksin, ondan sonra getirdiğin yasal düzenlemelerle o düşmanları yok edecek süreci yaratacaksın. 12 yıl önce neler söylediler, neler söylediler. ‘İleri demokrasi’ dediler, ‘demokratikleşme’ dediler. İşin ucu öyle değil. Bundan sonra artık Türkiye çok daha kapalı bir rejime doğru sürükleniyor. Ancak dünyada hiçbir rejim demokratik hak ve özgürlükleri kısıtlayarak, muhalefeti sindirerek, kendisinden olmayan insanları kendisine düşman ilan ederek iktidarını koruyamaz.” 

Haluk Koç, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarının kapatılmasını ‘örneği zor görülecek vahim bir manzara’ olarak niteledi. “Yani devlet adamı olarak, devlet adamı üniforması giyip, sıfatlar taşıyıp hırsızlık yapacaksınız, rüşvet alacaksınız, adaletten yargı önünde kaçacaksınız kurduğunuz tezgâhla. Ee? Vicdandan kaçabilecek misiniz? Tarihten kaçabilecek misiniz? Bu mümkün değil. Eninde sonunda yakayı, paçayı bütün pisliklerinizle beraber ele vereceksiniz. Bundan kurtuluş yok.” ifadelerini kullandı. 

Koç, AKP iktidarlarının Türkiye’yi 12 yılda getirdiği manzarayı ise şöyle anlattı: “Kanıtlı, belgeli hırsızlık yapanlar, rüşvet alanlar suçsuz ve itibarlı insanlar. Hırsızlığı, rüşveti yakalayan, belgeleyen, ortaya çıkartan polis ve hukuk adamları suçlu ve hainler, şu anda da tutuklular.”
<< Önceki Haber 'Bu süreç totaliter yapıların ortak özelliğidir' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER