Bülent Arınç kaybettiğine üzülmemiş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 1994 yerel seçimlerini kaybetmesiyle ilgili '2 rekat şükür namazı kıldım' dedi.

Bülent Arınç kaybettiğine üzülmemiş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, BDP'li Batman Belediyesi'ni ziyaretinde yerel seçimlerle ilgili konuştu.

 Arınç, 1994 yılında kendisinin de belediye başkan adayı olduğunu, seçimleri az bir farkla kaybettiğini belirterek, "Ancak o zaman olmadığım için de 2 rekat şükür namazı kıldım. Çünkü başkanlık zor iştir. Bakanlıktan, milletvekilliğinden daha zordur" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e dönerek, "Sen belediye başkanı olmak ister misin?" diye soran Arınç'a Şimşek, "Asla" diye cevap verdi.

Başkan Vekili Temel'in "Batman'ı nasıl buldunuz?" sorusuna Arınç, "Batman çok güzel olmuş dersem kısmen yalan söylemiş olurum. Sizin propogandanıza katkı sağlarım. Çünkü önümüz seçim. Ama biz çok daha güzel, gelişmiş görmek istiyoruz Batman'ı. Bir insanın huzurla yaşamak istediği, mutlu olabileceği bir şehir olarak görmek istiyoruz. Allah Batman için en hayırlısını nasip etsin" dedi.

Arınç daha sonra Temel'e dönerek, "İki kez yaptığınız belediyeyi isterseniz bu kez bize verin" dedi. Bunun üzerine Temel, "Ona halk karar verecek" deyince makam odasındakiler gülüştü. Görüşmeden sonra sonra Temel, Arınç ve Şimşek'e Kürtçe-Türkçe Sözlük ile tiftik halı armağan etti.
<< Önceki Haber Bülent Arınç kaybettiğine üzülmemiş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER