Bülent Arınç'tan Türk Okullları açıklaması

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıklama yaptı.

Bülent Arınç'tan Türk Okullları açıklaması

Toplantı devam ederken kameralar karşısına geçen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Gazetecilerin yurtdışındaki Türk okullarıyla ilgili sorusu üzerine Arınç, henüz detaylandırılmış bir çalışma olmadığını söyledi.

Arınç şunları söyledi:

"Bu konu cumhurbaşkanımız tarafından da Başbakanımız tarafından da dile getiriliyor. 15-20 yıldan bu yana dünyanın çeşitli yerlerinde Türk okulları dediğimiz okullar var. Ben bunların bazılarını ziyaret etmiştim.

Bir ay kadar önce Kuveyt'teki MEB'e bağlı okulları da ziyaret ettim. Bunlar Türk yurttaşlarımızın çocuklarına eğitim vermek üzere kurulan okullardır. Meseleyi birbirine karıştırmayalım.

Milli Eğitim Bakanımız güzeli bir sunum yaptı. Belki önümüzdeki hafta bu konudaki çalışmalarımızı sonuçlandıracağız.

Yurtdışında Türkiye aleyhinde çalışmalar yapılıyor mu yapılmıyor mu? Bunların ıslah edilmesi gerekiyor. Şirket ve dernek şeklinde okullar var. Bunların her birine müdahale etmek hukuken mümkün değil. Yapacağımız çalışmalar hukuk devleti ilkesine uygun olmalıdır.

Şirketlerin devir alınması suretiyle bu okullardaki faaliyetlerin devam etmesi mümkün olabilir. Gönüllülük esasına dayanan bir eğitim hizmeti olarak düşünüyoruz. Ana hatları çizilmiş ama detaylandırılmamış bir çalışma var."
<< Önceki Haber Bülent Arınç'tan Türk Okullları açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER