CHP'den çok önemli başörtüsü açıklaması

CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, ortaöğretimde başörtüsüne özgürlük getiren yönetmelik değişikliğini yargıya taşımayacaklarını söyledi.

CHP'den çok önemli başörtüsü açıklaması

Hükümetin başı her sıkıştığında başörtüsüne sarıldığını aktaran Hamzaçebi, “İktidar, 2015 seçimlerine başörtüsü tartışmasıyla girmek istiyor. Başörtüsü, dava konusu olmayacak.” dedi. TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendiren Hamzaçebi, ortaöğretimde başörtüsüne yönelik serbesti getiren düzenlemeyi eleştirdi. Ancak konuyu yargıya taşımayacaklarını belirtti. “Düzenlemeye itiraz edecek misiniz?” sorusuna ise, “Hayır. O konu bir dava konusu olacak şekilde CHP’nin gündeminde yoktur. Bu, öğrenci velileri tarafından en iyi şekilde değerlendirilecektir. Hükümetin burada yaptığı, başörtüsü etrafında yeni bir kutuplaşmayı sağlayarak 2015 seçimlerine yeniden bir türban, başörtüsü tartışmasıyla Türkiye’yi götürmektir.” cevabını verdi.

Akif Hamzaçebi zorunlu din dersi konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Başbakan’ın ortaöğretimdeki başörtüsü uygulaması için “Biz ailelerin tercihine bıraktık.” dediğini ifade eden Hamzaçebi, “Orada başörtüsünü ailelerin tercihine bırakıyorsunuz da sıra din dersine gelince neden bunu ailelerin tercihine bırakmayı düşünmüyorsunuz?” diye sordu.

KOALİSYONA EVET, KARA HAREKÂTINA HAYIR

IŞİD’e karşı oluşturulacak koalisyonda Türkiye’nin mutlaka yer alması gerektiğini vurgulayan Akif Hamzaçebi, kara operasyonuna sıcak bakmadıklarını belirtti. Tezkerelerin içeriğine dair bir şey bilmediklerini anlattı. Şunları söyledi: “Tezkerenin yeni bir içeriğe sahip olacağı ifade ediliyor. O yeni içeriğin nasıl olacağını bilmiyoruz. Bu yeni içerik hangi unsurlara sahip, tezkere geldiğinde bunu daha iyi değerlendirme imkânına sahip olacağız. Türkiye, bölgenin en önemli ülkesidir. Suriye, Irak, Türkiye’nin tarihî komşularıdır. Biz bu komşularla burada yüzyıllarca beraber yaşayacağız. Türkiye bir kara harekâtının, bir askerî harekâtın parçası olarak IŞİD’e karşı harekete kalkıştığı takdirde bunun gelecek dönemlerde Türkiye’nin bölge siyasetine etkisi olumsuz olacaktır.” Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın Kandil’le ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise Hamzaçebi, “Bu da ilginç, Kandil’i muhatap alarak, hükümet Abdullah Öcalan’ı muhatap almıştı, şimdi de Kandil’i muhatap alarak onu iç siyasetin bir unsuru yaptı.” yorumunda bulundu.

<< Önceki Haber CHP'den çok önemli başörtüsü açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER