CHP'yi birinci yapacak oy oranını açıkladı

Sencer Ayata: CHP'nin oyları arttı, iktidarınki düştü. Marmara'daki oylarımızı yüzde 40'a taşırsak...

CHP'yi birinci yapacak oy oranını açıkladı

CHP Bursa İl Başkanlığı'nı ziyaret eden ve seçimler öncesi izlenecek yollar hakkında görüşmeler yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata, gazetecilerin sorularını cevapladı. 

CHP'nin 2014'te yapılacak olan yerel seçimlerden beklediği oy oranının sorulması üzerine Ayata, şunları söyledi:

"Geçen seçimde Türkiye'de adrese dayalı kayıt sistemine geçildiği için oy artışı oldu. AKP 5 milyon, CHP 4 milyon fazla oy aldı. Oy oranımıza baktığımızda CHP zaten yüzde 5 oy artışı yaşamıştı. CHP için önemli olan bu artış grafiğinin devam etmesi. Yüzde 21'den 26'ya yükseldi. Önümüzdeki seçimlerde bunu aşmak istiyoruz. CHP'nin Marmara oyları zaten yüzde 33. Her üç seçmenimizden bir Marmara Bölgesi'nde yaşıyor. Biz Marmara'daki oylarımızı, Bursa'daki Kocaeli'ndeki yükselme ile birlikte yüzde 40'a taşırsak Marmara Bölgesi'nde birinci parti oluruz. Türkiye'de oy dağılımında bölgelere dikkat etmek lazım. Hangi parti, hangi bölgeden ne kadar oy alıyor? diye. Türkiye'nin en dinamik, gelişmiş bölgelerinde Cumhuriyet Halk Partisi hızla oy arttırıyor. Yerel seçimlerde ben oylarımızın daha çok artacağı, dinamik yerlerde daha çok belediye kazanacağımız inancındayım. Bundan şüphem yok."

Seçim öncesi net bir oy oranı söylemenin doğru olmadığına dikkat çeken Ayata, "Ben kamuoyu yoklamalarına en çok bakan kimseyim. CHP'nin oylarının arttığını, iktidar partisinin oylarının azaldığını görüyorum. 'Biz bugün araştırma yaptırdık yüzde 50 oyumuz var' demenin siyasi faydaları olabilir ama biz bu yöntemleri kullanmayan bir partiyiz. Oy artışları şu anda iki partinin baş başa geldiği anlamına da gelmiyor. Arada fark vardır ama görünen CHP'nin oylarının arttığı, iktidar partisinin oyları düştüğüdür" dedi.

'CHP'NİN BÖLÜNMEYECEĞİNİN GARANTİSİNİ VERİRİM'

CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat'ın istifası ile oy kaygısının meydana gelip gelmediği sorusuna ise Ayata şöyle cevap verdi: 

"Adıyaman'da benzer durumlar oldu. CHP'nin orada yüzde 16, yüzde 17 civarında yapısal oyları var. O seviyenin altına düşmez. Biz onu daha da yükseltmek durumundayız. Yarın hangi partiden kimlerin kopacağı da belli olmaz ama ben size CHP'nin ikiye bölünmeyeceğini, 3'te birlik parçanın çıkmayacağını garanti edeyim. Ama siz bana başka büyük partilerin, daha büyük partilerin ortadan bölünmeyeceğini 5 ya da 10 yıl içinde 3'te birlik parçasının kopmayacağını garanti edebiliyor musunuz? Ben o kadar emin değilim."

DHA
<< Önceki Haber CHP'yi birinci yapacak oy oranını açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER