Çok sert çıktı: Alçaklıktır, namussuzluktur, şerefsizliktir

Hizmet Hareketi’ni karalamak için PKK'lı Murat Karayılan'ın iftirasına sarılan Akşam Gazetesi'ne bir tepki de BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den geldi.

Çok sert çıktı:  Alçaklıktır, namussuzluktur, şerefsizliktir

Destici, Camia'nın Alperen Ocakları'nı ele geçirdiği iddiasıyla ilgili, "Belli ki muhabire 'bunları sor', Üçok'a da 'bunları söyle' demişler. Haberin tamamı düzmece." dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Balyoz davası başta olmak üzere çok sayıda davada yargılanan emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok’un Akşam gazetesinde yayımlanan röportajına sert tepki gösterdi. Üçok, iftira dolu mülakatta “Cemaat mensupları sokak ve silahlı şiddet eylemlerine uygun olmadığı için paralel yapı, Alperen Ocakları’na çengel attı. Ocağı büyük oranda ele geçirdiği bilgisi bana geldi. Muhsin Yazıcıoğlu’nun, ‘Bizim tarlamız çoktan sürülmüş’ sözünün asıl anlamı budur.” iddiasında bulunmuştu.

Alperen Ocakları’na çengel atılması ya da ocağın ele geçirilmesinin söz konusu olmadığını söyleyen Destici, iddiaları ‘kumpas’ olarak nitelendirdi. Destici, “Bu büyük bir alçaklıktır, namussuzluktur, şerefsizliktir. Uzun süredir işsiz bir muhabir gidiyor röportaj yapıyor. Belli ki o muhabire ‘Bunları bunları sor’, öbürüne de ‘Bunları bunları söyle’ demişler. Bunu bilgiye dayalı olarak söylüyorum. Bu haberin tamamı düzmecedir.” dedi. BBP’ye ve Alperen Ocakları’na iftira atanların hukuk önünde hesap vereceğini vurgulayarak hukuki girişim başlattıklarını duyurdu.

Destici, röportajda sadece parti ve Alperen Ocakları’na iftira atılmadığını, aynı zamanda ‘Cemaat’in de hedef alındığını bildirdi. BBP lideri şöyle devam etti: “Cemaat 40 yıldır eğitim hizmetleri yapıyor. Anadolu’dan büyük şehirlere gelen öğrenciler için bu evler, yurtlar hep güvenli bir liman oldu. Bu evlerde, yurtlarda her siyasi partiden ve hatta başka cemaatlerden insanların da çocukları misafir edildi. 40 yıldır evlerle ilgili olumsuz bir olay duydunuz mu?”

Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu’na ait olduğu iddia edilen ‘Bizim tarlamız çoktan sürülmüş’ sözünün de doğru olmadığını aktardı. Destici, “Başkanımızın böyle bir sözü yok. Ben bunu Şamil Tayyar, Ersoy Dede ve Faruk Mercan gibi kimselere söyledim. Bunu diyorsanız, söylediği görüntüleri ortaya çıkarın dedim. Yazıcıoğlu’nun başında olduğu bir tarlayı kim sürebilir? Bu sözlerle Yazıcıoğlu itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Herkes bu iftiradan ve şehir efsanesinden uzak dursun.” şeklinde konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na atılan yumruğun da gündemden düşürülmeye çalışıldığını hatırlatan Destici, “Yumruğu atan şahıs ilk açıklamasında ‘Erzurumluyum, Alperen’im’ dedi. Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek bizimle alakasının olmadığını söyledim. O yumruğu kim attırdı? Ve bu sözü kim söyletti?” açıklamasını yaptı.

AYM’ye baskının sebebi MİT Yasası

BBP lideri Mustafa Destici, iktidarın Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) yönelik sert tutumunu, "HSYK'nın yapısını değiştiren yasayla ilgili yaşanan iptalin, MİT Yasası’nda da yaşanmaması için AYM üzerinde büyük bir baskı oluşturuluyor." şeklinde yorumladı. Destici, Kürt açılımıyla ilgili olarak da "Ver özerkliği, al Cumhurbaşkanlığı'nı" gibi bir durumun ortaya çıktığını vurgulayarak, "Birileri siyasi ikbal düşüncesiyle böyle bir işe kalkışırsa bunun bedelini Türk milleti öder." dedi.

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER