Daha önce duymadığınız hayat hikayesi!

15 günde 3 kardeşini kaybetti, en büyük hayali beyaz ekmek yemekti, bir dönem çobanlık yaptı.. Hangi Bakan'dan mı bahsediyoruz?

Daha önce duymadığınız hayat hikayesi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Habertürk Televizyonu'na konuk oldu.

Aile ve köy yaşantısı hakkında bilgi veren Bakan Çelik, 9 yaşındayken 3 kardeşini "boğmaca" diye tabir edilen hastalıktan kaybettiğini söyledi. O günkü şartlarda halk dilinde 'boğmaca' diye adlandırılan hastalığa yakalanıldığında ölümün beklendiğini ifade eden Çelik, "O günün çevre şartlarına baktığınızda, bir ilçeye inişiniz 6 saatlik yaya yolu içeriyor ise, varın düşünün başınıza ne geleceğini. Büyük ölçüde ölümle sonuçlanabiliyor. 3 kardeşim 15 gün içinde boğmacadan hayatını kaybetti. Ben 9, kardeşlerim 7, 5 ve 1 yaşlarındaydılar. Bizzat kucağımızda gittiler. İzleyerek vefat ettiler. Boğmaca hastalığı o zamanlar için bugünkü kanser gibi. Tedavi imkanınız yok. Hastane ve doktor yok. Boğmaca hastalığı gelince beklenirdi ki ne zaman ölecek" diye konuştu.

"EN BÜYÜK HAYALİMİZ BEYAZ EKMEKTİ"

O günkü şartlarda en büyük hayallerinin ilçeye inmek ve beyaz ekmek ile buluşmak olduğunu belirten Çelik, "Haftanın bir gününde köy ekmeği olur ve sert olur. Bayatlıyor ve bayatlayınca hiç kahrı çekilecek gibi değil. Şehre indiğiniz zaman günlük ekmeği görüyorsunuz. En büyük hayaliniz, ilçeye inmektir. İlçedeki dükkanla, çikolatalarla buluşmaktır. Vitrinleri seyretmektir. Daha büyüğünü düşünme şansınız yok. 1960'lardan bahsediyorum. Radyo tek tük evlerde var. Televizyon 67'lerde yayın hayatına girdi. Böyle bir iletişim imkansızlığı içerisinde sizin dünyayı bilme şansınız olmadığı için beklentide yok. Şehre inme hayali, köy sınırlarından ayrılma arzusu var. Her gün gözünüzü açıyorsunuz aynı işler. Kardeşlerinize bakacaksınız. 6-7 yaşında da olsanız, size verilen sorumlulukları yerine getireceksiniz" diye konuştu.

"BEN DE ÇOBANLIK YAPTIM"

Geçmiş yıllarda katıldığı bir televizyon programında 'Dağdaki çoban ile benim oyum eşit mi?' ifadesini kullanan manken Aysun Kayacı'nın sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Bakan Çelik, kendisinin de çobanlık yaptığını ifade ederek, "O tür zavallıca ve basit değerlendirmeleri dikkate almamak gerekiyor. Bu ülkede çoban deyip geçmemek gerekiyor. Onlarda bir yürek taşıyor. Bizim beynimizin onların beyninden, bizim yüreğimizin onların yüreğinden farkının olmadığının bilincinde olmalıyız. Bugün bir televizyon kanalındaki yarışmada çobanlık yapan bir vatandaşımız iyi bir derece elde etti ki üniversiteli gençlerimiz 1000 TL bile alamamışlardı" dedi.

İHA

<< Önceki Haber Daha önce duymadığınız hayat hikayesi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER