Davutoğlu: muhalefetin söylediklerini dinlemek isteriz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Adli Yıl Açılış Resepsiyonu'nda açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu: muhalefetin söylediklerini dinlemek isteriz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Adli Yıl Açılış Resepsiyonu'nda yaptığı açıklamada, "Meclis'e bir seviye getirmek lazım. Eleştiri olur, eleştiriye cevap olur. Meclis zaten müzakere yeridir. Doğrusu biz de dinlemek isteriz muhalefetin söylediklerini. Katkıları olur onları eleştirilerini almak isteriz. Zenginlik katar. Ama kasıt eğer burada şu anda nasıl bir engelleme yaparım ya da nasıl bir şekilde oradaki ortamı etkilerim oldu mu işin esası Meclis'in ruhu kayboluyor." dedi.

Başbakan Davutoğlu, Yargıtay tarafından TBMM'de verilen Adli Yıl Açılış Resepsiyonu'na katıldı. Davutoğlu, resepsiyona Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile birlikte geldi. Davutoğlu, resepsiyonda bir süre Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Bekir Bozdağ, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Yargıtay Başkanı Ali Alkan ile ayaküstü sohbet etti. Davutoğlu ve Özel burada 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Türk Yıldızları'nın yaptığı gösteriye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, Türk Yıldızları'nın son 2-3 yılda 12'den fazla ülkede gösteri yaptığını belirtirken, Davutoğlu da bu konuda görüştüğü başka ülkelerin dışişleri bakanlarının da hayranlıklarını dile getirdiklerini söyledi. Davutoğlu, yanında duran Cemil Çiçek için de "Türk siyasetinin yürüyen hafızası" ifadelerini kullandı.

MUHALEFETİN SÖYLEDİKLERİNİ DİNLEMEK İSTERİZ

Ardından bir ara gazetecilerin yanına gelen Davutoğlu, burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İlk olarak bugün hükümet programını okuduğu Meclis oturumu hakkında konuşan Davutoğlu, "Seviyeli bir oturum oldu. Bir tek Numan beyle ilgili... Meclis'e bir seviye getirmek lazım. Eleştiri olur, eleştiriye cevap olur. Meclis zaten müzakere yeridir. Meclis'in zaten doğuş şartları da müzakere içindir. Müzakereye seviye gelirse onun şahsiyetini hele hiç değil ama söylenen sözü hedef alırsa Türk siyasetine seviye gelir katkı gelir. Doğrusu biz de dinlemek isteriz muhalefetin söylediklerini. Katkıları olur onları eleştirilerini almak isteriz. Zenginlik katar. Ama kasıt eğer burada şu anda nasıl bir engelleme yaparım ya da nasıl bir şekilde oradaki ortamı etkilerim oldu mu işin esası Meclis'in ruhu kayboluyor." ifadelerini kullandı.

Sunum esnasında sükunet içinde olunmasından memnun olduğunu belirten Davutoğlu, "İnşallah hep böyle devam eder. Sükunetten kastımız eleştiri olmasın değil." diye konuştu.



CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: muhalefetin söylediklerini dinlemek isteriz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER