Demirtaş'tan gündemi sarsacak iddia ve sözler

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "AKP'nin bu ülkeye özgürlük ve demokrasi getireceğine zerre kadar inancım yoktur. İç Güvenlik Yasasının mutlaka gözden geçirilmesi gerekiyor. Geri çekilmezse direnişimizi artırarak sürdüreceğiz. AKP, ilk samimiyet sınavını burada verecek." dedi.

Demirtaş'tan gündemi sarsacak iddia ve sözler

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "AKP'nin bu ülkeye özgürlük ve demokrasi getireceğine zerre kadar inancım yoktur. İç Güvenlik Yasasının mutlaka gözden geçirilmesi gerekiyor. Geri çekilmezse direnişimizi artırarak sürdüreceğiz. AKP, ilk samimiyet sınavını burada verecek." dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Batman İl Teşkilatı 1. Olağan Kongresine katılmak üzere Batman'a geldi. Atatürk Spor Salonunda düzenlenen kongrede konuşan Demirtaş, "AKP'nin bu ülkeye özgürlük ve demokrasi getireceğine zerre kadar inancım yoktur. Özellikle İç Güvenlik Yasası'nın mutlaka gözden geçirilmesi gerekiyor. AKP, ilk samimiyet sınavını burada verecek. Bir yandan demokrasi ve barış, bir yandan ise böylesine insan haklarına aykırı böyle bir paketi barış ile özdeşleştiremeyiz. Hükümete buradan çağrı yapmak istiyorum. Bu paketi durdurun. Bu yanlıştan geri dönün. Bu hali ile pakete karşı direnişimizi sürdüreceğiz. Bu geri çekilmezse direnişimizi artırarak sürdüreceğiz. Asla geri adım atmayacağız." diye konuştu.

Parti olarak uzun yıllardır mücadele verdiklerini dile getiren Demirtaş, şöyle devam etti:
"Herkes bunu biliyor ki biz Allah'tan başka kimseden korkmadık ve korkmayacağız. HDP, bütün ezilenlerin ortak partisidir. Kimliği ne olursa olsun, düşüncesi ne olursa olsun HDP insan olan, insan onuruyla yaşayan herkesin yanındadır. İşçinin, esnafın, işverenin, öğrencinin yanındadır. Biz bu kadar geniş kitlenin çözüm arayış olduysak bunun gereğini yerine getirmek için, bize inananlara, bize bel bağlayanlara mahcup olmamak için daha fazla çalışmalıyız."

'LEŞ KARGALARI GİBİ, AÇ KURTLAR GİBİ SIRAYA DİZİLMİŞLER'

Seçim barajı konusuna da değinen Demirtaş, "Bazı partiler leş kargaları gibi, aç kurtlar gibi sıraya dizilmişler. Batman'da, Diyarbakır'da en alt sıradaki milletvekilliğine bile razılar. HDP barajı aşamazsa nasıl olsa bedavadan vekil oluruz diyorlar. Onlar aç kurt olabilir, ama siz de onurlu Kürtsünüz, onlara cevap vermesini biliyorsunuz. Bunun için çok çalışmayız. Gitmediğimiz kim varsa hepsine gitmeliyiz. O zaman çakallar sürüsü, leş kargaları kendi çöplüklerinde kalmaya devam edecekler. Bakın ne diyorlar; HDP bu bölgede kendisi dışında kimseye siyaset yetkisi vermiyor, diyorlar. El insaf ya, bugüne kadar en fazla baskıyı gören biz olduk. Bayrağımızı bir yere astık diye defalarca zulüm gördük. Ve hala da görmeye devam ediyoruz. Her yerde, her dönemde en fazla tehdit alan bizler olduk." şeklinde konuştu.

'AKP'li DANIŞMANLAR MİLLETE DEVLET KADROSU TEKLİF ETMİŞ'

AK Partili danışmanların Ankara'dan Batman ve Diyarbakır'a gelip seçim çalışması kapsamında bazı parti yöneticilerine devlet kadrosu teklif ettiğini iddia eden Demirtaş, şunları kaydetti: "Özellikle kendi danışmanlarından bazılarını Batman ve Diyarbakır'a göndermişler. Bu seçimde HDP'nin çatısı altında birleşmek isteyenlere doğrudan tehdit mesajları gönderiyorlar. Ankara'dan gelip bu çalışmayı yapan danışmanın ismini de biliyoruz. Kimlerle görüşüp ne vaat ettiklerini de biliyoruz. İşte bu leş kargaları, bu çakal sürüsü var ya bu işleri yaptı. Makam ve mevki vaat ediyorlar. Devlet içerisinde kadro teklif ediyorlar. Çeşitli projeler kapsamında para teklif ediyorlar. Bunun çalışmasını bizzat hükümet sözcüsü bunu koordine ediyor. Ve bu çakal sürüsü her yerde provokasyon yapacaklar. Bu nedenle bütün Batmanlıları dikkatli olmalarını ve lütfen onların oyununa gelmemeleri konusunda çağrıda bulunuyorum. Barajı aşacağımıza inanıcınız tam olsun, güzel bir seçim çalışması yürüteceğiz."

'PROVOKASYONUN MERKEZİ AKP'DİR'

AK Parti'nin ülkede provokasyonluk yaptığını iddia eden Demirtaş, "Neler yaptıklarını gördük. Bakın İstanbul'da bir otobüse molotof attılar, Serap Eser adında genç bir kadını diri diri yaktılar. Şimdi halen Başbakan çıkmış, 'güvenlik paketi bize lazım, Serap Eser'i yaktılar' diyor. Dönemin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin çıktı, açıkladı; 'Serap'ı MİT öldürdü' diye açıkladı. Buna benzer olaylar yaparak oyun oynayabilirler. İşte Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nde 4 kişiyi infaz ettiler. Mahkeme karar verdi, o 4 kişinin suikast ile alakası yok, dedi. Başbakan ve Cumhurbaşkanı kalkıp açıklama yapıp 'o alçaklar cezasını buldu' diyorlar. Oysa infazı yapan yine onlar. Emniyet müdürünü vuran yine onlar. Provokasyon bizzat AKP eli ile yapılıyor. Bu işler AKP'nin merkezi kararıyla hayata geçiriliyor. İşte bunun gibi oyun içerisinde olanların hevesini kursağında bırakmalıyız. Provokasyona gelmeyelim." ifadelerini kullandı.

'AKP'YE ZERRE KADAR GÜVENMİYORUZ'

Kendi cephelerinden yaptıkları açıklamaların samimi olduğunu ancak AK Parti cephesinden yapılan açıklamaların samimi olmadığını savunan Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Çözüm süreci konusunda dün itibari ile yeni bir gelişme oldu. Her şeyden önce özlemini duyduğumuz barış için bir çağrı olduğunu biliyoruz. Ben şunu samimiyetle söylemek istiyorum. Sayın Öcalan'ın KCK'ye silahları bırakma çağrısı samimidir, buna inanıyoruz. Bizim kuşku duyduğumuz AKP'nin kendi ödevlerini yapıp yapmayacağı konusudur. Bu konuda hükümet bize güven vermiyor. Samimi gelmiyor, bunu 13 yıldır AKP'nin yaptıklarından çıkarabiliyoruz. AKP'nin samimiyetsizliğini güvenlik paketinden çıkarabiliyoruz. Şimdi heyetimiz dün yaptığı açıklamada 'biz AKP'ye güveniyoruz' dedi mi, böyle bir cümle kesinlikle yok. Ama buna rağmen ben ve ekibimizin beyanatları birbiri ile çelişki imiş gibi veriliyor. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı çıkmış, siyasi partilere cevap yetiştirmeye çalışıyor. AKP'nin bu ülkeye özgürlük ve demokrasi getireceğine zerre kadar inancım yoktur. Özelikle İç Güvenlik Yasasının mutlaka gözden geçirilmesi gerekiyor. AKP, ilk samimiyet sınavını burada verecek. Bir yandan demokrasi ve barış, bir yandan ise böylesine insan haklarına aykırı böyle bir paketi barış ile özdeşleştiremeyiz. Hükümete buradan çağrı yapmak istiyorum. Bu paketi durdurun. Bu yanlıştan geri dönün. Bu hali ile pakete karşı direnişimizi sürdüreceğiz. Bu geri çekilmezse direnişimizi arttırarak sürdüreceğiz. Asla geri adım atmayacağız. Cumhurbaşkanı bundan rahatsızmış, ben size şunu ifade edeyim, bizden seçim öncesi AKP propagandası bekliyorsanız avucunuzu yalarsanız. Bizim görevimiz sizin partinizin yanlışlarını teşhir etmektir."

'KEDİ FARE OYUNU OYNUYORSUNUZ, FARE GİBİ KAÇIN AMA ER VEYA GEÇ SİZİ YAKALAYACAĞIZ'

Demirtaş, son olarak şunları söyledi: "Efendim biz iki maymunu oynuyormuşuz. Biz bunu bir hakaret olarak kabul ediyoruz. Ve aynısını kendisine iletiyoruz. Bu süreçte bizimle kedi fare oyunu oynamaktan vazgeçin. Fare gibi kaçmaya çalışıyorsunuz ama nafile er veya geç sizi yakalayacağız. Ayrıca o söz iki maymun değil 3 maymundur. Diğerini de siz götürmüşsünüz, götürmeye alışıksınız ya onu da siz götürmüşsünüz. Biz seçimde barajı geçeceğiz. Biz bir başkanlık sistemine izin vermeceğiz. Buna müsaade etmeceğiz. Türkiye'nin saltanata, sultanlara ihtiyacı yok. Halkın yetkiye ihtiyacı var. Biz tek bir adamı ülkenin padişahı yapmayacağız. Eğer bu söylemlerimiz AKP'yi rahatsız ediyorsa bilin ki doğru yoldayız."

Düzenlenen kongreye Batman Milletvekili Aylak Akat, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk ve çok sayıda partili katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Demirtaş'tan gündemi sarsacak iddia ve sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER