Efkan Ala'nın o sözleri için ne dedi?

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Peygamber Efendimiz'le (sas) ilgili söylediği skandal sözleri soruldu...

Efkan Ala'nın o sözleri için ne dedi?

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e bir gazetecinin isim vermeden İçişleri Bakanı Efkan Âlâ’nın “Peygamber Efendimiz'in (sas) Mekke’nin fethi sırasında gurura kapıldı ve Allah tarafından uyarıldı” ile ilgili skandal sözlerini sorması üzerine Görmez, “Bugüne kadar konuşmadım. Konuşmadığım için hakaret içerikli mailler bile aldım. Ama biliyorum ki bu kişi HZ. Peygamber’e saygılı bir insan. Konuşmama nedenim buydu. Peygamberle ilgili konular husumetlerin aracı olmaması gerekir” cevabını verdi.

"TÜRKİYE SÜNNİCİLİK YAPIP TARAF TUTMAMALI"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Türkiye Sünnicilik yapıp taraf tutmamalı, Sünni-Şii ihtilafının bir tarafında yer almamalı" dedi. Görmez, Türkiye'nin taraf tutarak "hakem rolünü kaybetmemesi gerektiğini" söyledi.

Hürriyet'in haberine göre Görmez, Diyanet'in idari ve dini olarak 'çok daha özerk bir kurum' olması gerektiğini, özellikle mali özerklik için vakıfların Diyanet'e bağlanmasını istedi. "Devletten para alan değil, bağışlarla ayakta duran bir kurum olmalı" mesajı verdi.
<< Önceki Haber Efkan Ala'nın o sözleri için ne dedi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER