Erdoğan genel seçimler için oy istedi

Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı sıfatıyla seçim meydanına indi, anayasada bulunan tarafsızlık ilkesine rağmen seçmenden anayasa değişikliği için oy istedi. AKP, Anayasa değişikliği yoluyla başkanlık sistemine geçiş vaadinde bulunan tek parti olduğu için Erdoğan'ın tavrı 'AKP'ye destek istedi' şeklinde yorumlandı.

Erdoğan genel seçimler için oy istedi

Kırşehir'de 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için halka seslenen Erdoğan, "Bu yıl önemli bir yıl. Haziran'da seçimler var. 2023 hedeflerine giderken ne demiştik? Yeni Türkiye. Bir de yarıda kalan bir şey var. O da yeni Anayasa. Yeni anayasa için iradenizi ortaya koymalısınız. İnanıyorum ki, siz 7 Haziran'da da iradenizi ortaya koyacaksınız" diye konuştu.

13 YILDA YAPILMAYAN YENİ ANAYASA İÇİN OY İSTEDİ

7 Haziran’daki seçimlerin önemli yanı 2023. 2023 hedeflerine giderken Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hatırlıyorsanız bir şey söylemiştim Yeni Türkiye. Bir de yeni kalan bir şey vardı. Başaramadık. Yeni anayasa. Yeni Türkiye yeni anayasa için iradenizi tam olarak ortaya koymalısınız. İnanıyorum ki ki gerekli olan tavrı koyacak yeni anayasayı kuracak olan gücü ortaya koyacak ve yeni Türkiye’nin temellerini atacaksınız.  

TARAFSIZLIK YEMİNİ ÇİĞNENDİ Mİ?

2011 yılında da yeni anayasa yapmak için oy isteyen AKP ve o zamanki lideri Tayyip Erdoğan, 13 yıllık iktidarı boyunca sivil ve demokratik anayasa için gerekli adımları atmadı. Bu seçimle birlikte fiili başkanlığı uygulamaya koyan Erdoğan, ettiği yemin gereği bütün partilere eşit mesafede ve tarafsız olması gerekiyordu, ancak başkanlık sistemi için anayasa değişikliği yapması beklenen tek parti olan AKP'nin çoğunluğu elde etmesini isteyecek sözler sarf etmekte sakınca görmedi.
<< Önceki Haber Erdoğan genel seçimler için oy istedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER