Erdoğan için hazırlanan ilginç tören

Erdoğan, 28 Ağustos’ta adeta kraliyet rejimlerindeki taç giyme merasimlerine taş çıkaracak bir törenle Çankaya’da görevi devralacak..

Erdoğan için hazırlanan ilginç tören

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 28 Ağustos’ta gerçekleşecek yemin töreni öncesinde ve sonrasında ilkler yaşanacak. Erdoğan’ın 28 Ağustos’ta Subayevleri’ndeki evinden çıkıp Meclis’e gelmesi ve ardından Anıtkabir ve Köşk’e çıkması canlı yayınlarla devlet televizyonu tarafından verilecek. Güvenlik güçlerinin ve TRT’nin başkentte provalarla hazırlandığı ilginç geçit töreni, şimdiden konuşulmaya başlandı.

Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında çok eleştirilen reklam filmindeki gibi atlı birliklerle karşılanacak olan Erdoğan, öncesinde Meclis’teki yemin töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekillerinin boykotu gölgesinde yemin edecek. Türkiye’nin televizyon yayıncılığı açısından en iyi teknik donanımına sahip TRT’nin dahi 28 Ağustos’a özel dışarıdan hizmet satın alacağı öğrenildi.

ÖNCE ANITKABİR SONRA KÖŞK
TRT ve havuz medyasının televizyon kanallarını 28 Ağustos telaşı sardı. Evinden yeni çalışma mekanı Çankaya Köşkü’ne kadar geçtiği her cadde ve uğradığı her durak canlı yayınla aktarılacak. Erdoğan için başkent caddelerinde Emniyet güçlerinin prova üstüne prova yaptığı öğrenildi.

Meclis’te yemin eder etmez Cumhurbaşkanlığı forsu olan makam aracı ile önce Anıtkabir ziyaretini gerçekleştirecek olan Erdoğan daha sonra eşi Emine Erdoğan ile Çankaya Köşkü’ne gidecek. Erdoğan çifti giriş kapısında atlı birlik tarafından karşılanacak. Atlı birliğin eşliğinde tören alanında kendisini bekleyen Sancak ve Onur Kıtası’nı selamlayacak Erdoğan, daha sonra Büyük Şeref Kapısı’nda Türkiye’nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül tarafından karşılanacak.

TBMM BAŞKANI ÇİÇEK’TEN PARTİLERE TOPLANTI ÇAĞRISI
TBMM Başkanı Cemil Çiçek de Cumhurbaşkanı yemin töreni için, Meclis’i 28 Ağustos Perşembe günü olağanüstü toplantıya çağırdı. Çiçek, Meclis’te grubu bulunan 4 siyasi parti AKP, CHP, MHP ve HDP’ye gönderdiği olağanüstü çağrı yazısında; “TBMM, Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı adına düzenlenen tutanağın verilmesi ve Cumhurbaşkanının andiçme töreni için Anayasa’nın 93. ve TBMM İçtüzüğü’nün 7.  maddeleri gereğince 28  Ağustos 2014 Perşembe günü saat 14.00’te olağanüstü toplantıya çağrılmıştır” dedi.

Taraf'ın haberine göre Erdoğan, TBMM Genel Kurulu’na yemin etmek üzere geldiğinde, TBMM Başkanı Cemil Çiçek oturumu açacak ve CHP’li Güldal Mumcu mazeret bildirdiği için en yaşlı başkanvekili sıfatı ile Ayşenur Bahçekapılı vasıtasıyla Erdoğan’ı Genel Kurul salonuna davet edecek. Çiçek, Erdoğan’a 12. Cumhurbaşkanı adına düzenlenen mazbatayı Başkanlık Divanı’nda verecek. Erdoğan, daha sonra Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ile Genel Kurul kürsüsüne gelecek ve Cumhurbaşkanlığı yemini edecek. Yemin töreninin ardından Erdoğan’ı yine Meclis’ten Bahçekapılı uğurlayacak.

<< Önceki Haber Erdoğan için hazırlanan ilginç tören Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER