'Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı olmaz' iddiasına cevap

MHP’li Yu­suf Ha­la­çoğ­lu, Baş­ba­kan Er­do­ğa­n’­ın İk­ti­sa­di ve İda­ri Bi­lim­ler Aka­de­mi­si­’n­de oku­du­ğu­nu be­lir­te­rek “3 yıl­lık fa­kül­te me­zu­nu ol­du­ğu için cum­hur­baş­ka­nı ola­ma­z” de­di.

'Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı olmaz' iddiasına cevap

 Er­do­ğa­n’­ın eği­tim gör­dü­ğü Mar­ma­ra Üni­ver­si­te­si­’n­de rek­tör yar­dım­cı­lı­ğı yap­tı­ğı­nı ha­tır­la­tan Ha­la­çoğ­lu, “Eğer 4 yıl­sa gös­ter­sin dip­lo­ma­sı­nı. Ana­ya­sa­’ya gö­re ola­ma­z” id­di­asın­da bu­lun­du.

 Ha­la­çoğ­lu­’nun bu açık­la­ma­la­rı­na CHP ile Er­do­ğa­n’­ın sı­nıf ar­ka­da­şın­dan cevap gel­di. CHP’li Ay­dın Ayay­dın, “Baş­ba­kan, İk­ti­sa­di ve Ti­ca­ri İlim­ler Aka­de­mi­si­’ne bağ­lı 4 yıl­lık eği­tim ve­ren ik­ti­sat ve ti­ca­ret yük­se­ko­ku­lu me­zu­nu­dur. Son de­re­ce iyi ha­tır­la­dı­ğım bir öğ­ren­ci­di­r” de­di.

Bugün'ün haberine göre; Ma­lat­ya Er­me­ni­ler Der­ne­ği Baş­ka­nı Hos­rof Kö­le­ta­vi­toğ­lu da,  Baş­ba­kan ile 1970’li yıl­lar­da İs­tan­bul İk­ti­sa­di ve Ti­ca­ri İlim­ler Aka­de­mi­si­’n­de bir­lik­te oku­duk­la­rı­nı be­lir­te­rek, “Ben 1974’te oku­la gir­dim. Sa­nı­rım Baş­ba­ka­nı­mız 1973’te gir­di 1974 se­ne­sin­de aka­de­mi 4 yıl­lık bir fa­kül­te idi­” di­ye ko­nuş­tu.

İŞTE O MEZUNİYET BELGESİ (Büyük Hali için tıklayınız)




REKTÖR: 4 YILLIK OKULU BİTİRDİ

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül de, Erdoğan’ın 4 yıllık üniversite mezunu olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanlığına aday olamayacağı” yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını bildirdi.


<< Önceki Haber 'Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı olmaz' iddiasına cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER