Erdoğan'dan polislere yapılan baskınla ilgili itiraf gibi açıklama

Başbakan Erdoğan'ın, polislere yönelik sahur vakti yapılan operasyonla ilgili 'inlerine giriyoruz' sözleri kafaları karıştırırken, Gazze'deki katliam ile ilgili sözleri pes dedirtti.

Polislere yapılan operasyonu Erdoğan mı yönetiyor?

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yapan polislere yönelik sahur vakti yapılan operasyon sonrası Başbakan'ın Mersin'deki iftar yemeğinde yaptığı konuşma duyanları hayrete düşürdü. Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Erdoğan Hizmet Hareketine karşı yine yalan ve iftiralarına devam etti.

'Birleştirici siyaset istiyoruz' diyerek ayrılıkçı söylemlerine devam eden Erdoğan, 'dedim ya inlerine gireceğiz, inlerine giriyoruz" diyerek sahur vakti polislere yapılan operasyona atıfta bulunması 'yargıya müdahale mi?' sorusunu sordurdu. Adli makamların yürüttüğü bir operasyonla ilgili yürütmenin başı olan Başbakan Erdoğan'ın, operasyonla ilgili herhangi bir delil ve bilgi ortaya sunulmadan böyle bir açıklama yapması ve 'inlerine giriyoruz' diyerek sahur baskınını sahiplenmesi "operasyonu Başbakan mı yönetiyor" sorusunu akıllara getirdi. Ayrıca Erdoğan'ın "Eğer bu kardeşiniz cumhurbaşkanı makanıma gönderirseniz. bu mücadeleden asla taviz vermem" sözleriyle operasyonlar için vatandaştan oy istemesi de dikkat çekti. 

"GAZZE YAŞANANLARI PERDELEMEK İÇİN SAHUR VAKTİ OPERASYON YAPILDI"

Erdoğan'ın kalabalık karşısında Hizmetin Hareketinin yayın organları hakkında 'Gaze'deki zulmü perdelemek için gösterdikleri çabalara dikkat edin' sözlerini söylemesi de ‘pes' dedirtti. Zaman ve Bugün Gazeteleri ile Samanyolu Haber, 12 Temmuz'da  İsrail'in Gazze'ye yaptığı zulmü manşetine ve haberlerine taşırken yapılan katliama sessiz kalmamıştı. Aynı gün hükümete yakın havuz ve yandaş medya yayın organları ise Erdoğan'ı vizyon belgesi toplantısı haberlerini manşetten görmüş, Gazze'yi ikinci planda tutmuşlardı. Gazze'deki saldırılar sonrası İsrail'e hiçbir yaptırım yapamayan hükümetin Gazze'deki acziyetini örtmek için sahur vakti polislere operasyon yapıldığı kulislere yansımıştı. Zaman Gazetesi'nden Ali Ünal, bir köşe yazısında,  'Musul konsolosluğumuz personeli IŞİD’in elinde iken, Gazze’deki yangına tek bir damla olsun su gönderebilecek durumda değillerken, buna ne güçleri, ne nefesleri yeterken, belki ne de böyle bir niyet taşımazlarken, bütün bu rezaletleri, ülkenin yaşadığı onca zilleti unutturmak, gündemden düşürmek, gündem değiştirmek, tonlarca belgeye dayalı yolsuzlukların, rüşvetin, kara para aklama iddialarının üzerini örtmek, cumhurbaşkanlığına giden yolları zulümle döşemek için ülkenin vatansever evlatlarına karşı operasyon yapıyorlar.' diyerek sahur vakti gerçekleştirilen operasyonla hükümetin esas yapmak istediğini bu sözlerle özetlemişti.

GRUP TOPLANTISI SONRASI AĞZINDAN KAÇIRMIŞTI

Başbakan Erdoğan grup toplantısında yaptığı konuşmasında, sahur vakti polislerin evine yapılan baskınlarla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmayıp 'operasyonlar bağımsız yargı tarafından yürütülüyor' süsü vermek istemiş, grup toplantısı sonrası Meclis kulisinde bir gazetecinin 'operasyon başka alanlara sıçrayabilir mi' şeklinde soru sormasına "tabi tabi" şeklinde bir cevap vermişti. Adli makamların yürüttüğü bir operasyonla ilgili Yürütmenin başı olan Başbakan Erdoğan'ın böyle bir cevap vermesi ve operasyonun farklı alanlara sıçrayacağını söylemesi, "Operasyonu Başbakan mı yönetiyor" sorusunu akıllara getirmişti.

"ALTYAPI OLUŞTURULUYOR" DEMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere Başbakan Erdoğan geçtiğimiz aylarda bu konuda "Altyapı oluşturuluyor" demiş, Sulh Ceza Mahkemeleri'nin Cumhurbaşkanı tarafından onaylanması sürecinde de "Şimdi yaptığımız bazı yasal düzenlemeler var Cumhurbaşkanı'nın önünde. Onaylanınca hızlı adımlar atılacak. Bir proje geliştiriyoruz. O bitince süreç hızlanacak. Binlerce dava açacağız" demişti.

Başbakan Erdoğan dün de "Şimdi yargı süreci başlıyor, Sulh Ceza Hakimleri bu süreci götürecek" diyerek yaklaşan operasyonu dile getirmişti.

SAMANYOLUHABER.COM

<< Önceki Haber Erdoğan'dan polislere yapılan baskınla ilgili itiraf... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER