Eski bakan, dış basına malumu ilan etti

Eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, Davutoğlu, Erdoğan’ın sözünden çıkmaz , o makamı Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetecek

Eski bakan, dış basına malumu ilan etti

İngiliz Financial Times gazetesine, Ahmet Davutoğlu’nun AKP genel başkanı ve başbakan adayı olarak belirlenmesini değerlendiren AKP’li eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, Türkiye başkanlık sistemine geçse de, geçmese de ülkeyi cumhurbaşkanlığı makamı yönetecek. Davutoğlu’nun Erdoğan’ın yap dediği şeylere karşı çıkacağını sanmıyorum” ifadesini kullandı.
 
DAVUTOĞLU ERDOĞAN'IN SÖZÜNDEN ÇIKMAZ

AKP’li Dışişleri eski Bakanı Yaşar Yakış “Davutoğlu’nun Erdoğan’ın yap dediği şeylere karşı çıkacağını sanmıyorum” dedi. İngiliz Financial Times Gazetesi’nin haberine göre, Davutoğlu’nun Başbakan olarak açıklanmasını değerlendiren Yakış, “Türkiye başkanlık sistemine geçse de, geçmese de ülkeyi cumhurbaşkanlığı makamı yönetecek. Davutoğlu’nun Erdoğan’ın yap dediği şeylere karşı çıkacağını sanmıyorum” diye konuştu. Habere göre, Yaşar Yakış değerlendirmesinde, “Gül’ün sahneden elenmesinden sonra seçime giden süreçte büyük bir zorlukla karşılaşmaz. Erdoğan’ın isteklerine karşı çıkabilecek kimse yok” ifadelerini kullandı.

Gazete, Erdoğan’ın aday gösterdiği Davutoğlu’nun Genel Başkan ve Başbakan seçilme sürecinin ise artık formaliteden ibaret olduğunu belirtti.
<< Önceki Haber Eski bakan, dış basına malumu ilan etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER