Fezlekelerde dizi pusulası varmış, işte belgesi

4 Bakan hakkında hazırlanan fezlekeler milletvekillerine gösterilmeyerek Meclis'ten yine savcılığa geri gönderildi. Gerekçe olarak dizi pusulalarının olmaması gösterildi, ancak dizi pusulalarının fezlekelerde bulunduğu ortaya çıktı.

Fezlekelerde dizi pusulası varmış, işte belgesi

17 Ara­lık'ta gerçekleştirilen yol­suz­luk ve rüş­vet ope­ras­yo­nu sonrası soruşturmayı yürüten savcılık, rüşvet, kara para aklama ve nüfuz ticareti iddialarına adı ka­rı­şan es­ki ba­kan­lar Mu­am­mer Gü­ler, Za­fer Çağ­la­yan, Ege­men Ba­ğış ve Er­do­ğan Bay­rak­tar hak­kın­da ha­zır­la­nan fez­le­ke­ler, TBMM'de ku­ru­lan so­ruş­tur­ma ko­mis­yo­nu ta­ra­fın­dan İs­tan­bul Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­lı­ğı­’na ia­de edil­di.

 İa­de ge­rek­çe­si ola­rak fez­le­ke­ler­le il­gi­li fih­rist yani dizin ya­pıl­ma­mış ol­ma­sı gös­te­ril­di. 

32 DOSYALIK FEZLEKE 14'E DÜŞÜRÜLMÜŞ, YİNE İADE EDİLMİŞTİ

Daha önce fez­le­ke­le­r 32 dos­ya ha­lin­de Mec­li­s’e gel­miş, an­cak Mec­lis Baş­ka­nı Ce­mil Çi­çek ta­ra­fın­dan ge­ri gön­de­ril­miş, daha son­ra tek­rar geldiğinde ise 14 dos­ya­ya düş­müştü. Şimdi de dizi pusulası yok diye fezlekeler komisyon eliyle geri gönderilirken, söz konusu dizi pusulalarının da fezlekelerde bulunduğu ortaya çıktı.

DİZİ PUSULASI YOK GEREKÇESİ DOĞRU DEĞİL, BELGESİNİ SAMANYOLU HABER YAYINLIYOR

Meclis'te 4 bakan hakkında 64 günde kurulabilen soruşturma komisyonu başkanı AKP'li Hakkı Köylü fezlekeleri dizi pusulaları yok diye savcılığa iade etmişti. Meclis'teki milletvekilleri dahil hiç kimsenin göremediği fezlekelerde bu gerekçenin doğru olmadığı ortaya çıktı. Fezlekelerinin dizi pusulaları bulunuyor. 

Samanyolu Haber ekibinden Ahmet Doğan'ın özel haberiyle, işte o dizi pusulaları...






MUHALEFET OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞIRDI CHP, MHP ve HDP, dizi pusulası bulunan fezlekelerin savcılığa iade edilmesiyle ilgili olarak Meclis soruşturma Komisyonunu olağanüstü toplantıya çağırdı. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, dört eski bakan hakkındaki fezlekelerin, dizi pusulası bulunmadığı gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına iade edilmesinin yanlış olduğunu belirterek, "Fezlekelerin ekinde dizi pusulası vardı. Komisyon Başkanı komisyonun yetkisini gasp etmiştir, görevini kötüye kullanmıştır. Bir meşruiyet tartışmasının içine kendisini sokmuştur" dedi.
<< Önceki Haber Fezlekelerde dizi pusulası varmış, işte belgesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER