Gündeme oturacak çarpıcı iddia

MHP, torba yasa ile yolsuzluk operasyonlarında adı geçen Rıza Sarraf ve havuz medyası ile buraya para aktaran şirketler için af çıkarıldığını iddia etti.

Gündeme oturacak çarpıcı iddia

Meclis’te kabul edilen torba yasayla ilgili MHP muhalefet şerhi hazırladı. Yasa ile yolsuzluk operasyonlarında adı geçen Rıza Sarraf ve havuz medyası ile buraya para aktaran şirketler için af çıkarıldığı vurgulandı

MHP, Mec­li­s’­e 61 mad­de ola­rak ge­len ve ko­mis­yon­da 149 mad­de­ye çı­kar­tı­la­rak TBMM Plan ve Büt­çe Ko­mis­yo­nu­’n­da ka­bul edi­len tor­ba ya­sa­ya, iti­raz­la­rı­nı mu­ha­le­fet şer­hiy­le sı­ra­la­dı.

Ko­mis­yo­nun MHP’­li üye­le­ri Sü­mer Oral, Meh­met Gü­nal ve Er­kan Ak­çay ta­ra­fın­dan ha­zır­la­nan mu­ha­le­fet şer­hin­de, dü­zen­le­me­nin AK­P’­nin se­çim ça­lış­ma­la­rı­na pa­ra ak­ta­ran iş adam­la­rı­na ra­hat bir ne­fes al­dı­ra­ca­ğı ifa­de edil­di.

Mu­ha­le­fet şer­hin­de, “ATV, Sa­bah gru­bu­na gay­ri hu­ku­ki şe­kil­de iş adam­la­rın­dan 650 mil­yon do­lar top­lan­mış­tı. Ha­vu­za yak­la­şık 100’er mil­yon do­lar ve­ren şir­ket­le­rin ka­sa mev­cut­la­rıy­la bi­lan­ço­la­rı ara­sın­da cid­di fark­lar oluş­tu. Dü­zen­le­me ile bu şir­ket­ler ve ka­ra pa­ra ak­la­yan Rı­za Sar­raf gi­bi yan­daş­lar af­fe­dil­mek­te­di­r” de­nil­di.

TAS­Fİ­YE­LER HUKUKSUZ

Dü­zen­le­me ile hu­kuk­suz şe­kil­de gö­re­vin­den alın­dı­ğı be­lir­le­nen ve mah­ke­me ka­ra­rı ile gö­re­vi­ne ia­de edi­len ka­mu gö­rev­li­le­ri­ne gö­re­ve dön­me yo­lu­nun ka­pa­tıl­dı­ğı­na da işa­ret edil­di. Gö­re­ve ia­de ka­rar­la­rı­nı 2 yıl bek­le­ten ve uy­gu­la­ma­yan ka­mu gö­rev­li­le­ri hak­kın­da ce­za so­ruş­tur­ma­sı ya­pı­la­ma­ya­ca­ğı vur­gu­lan­dı. Yol­suz­luk­la­rı­ or­ta­ya çı­ka­ran ka­mu gö­rev­li­le­ri­nin tas­fi­ye edilmeye ça­lış­ıldığına dikkat çekildi.

BOR­CU­NU ÖDE­ME­YE­NE KO­LAY­LIK

Ma­li­ye Ba­kan­lı­ğı­’nın yüz bin­ler­ce mü­kel­le­fe gön­der­di­ği ya­zı ile bor­cu­nu öde­me­yen­ler hak­kın­da ic­ra ta­ki­bi baş­la­tı­la­ca­ğı teh­di­din­de bu­lun­du­ğu di­le ge­ti­ril­di. Va­tan­daş­la­rın pa­nik­le borç ve ban­ka­lar­dan kre­di ala­rak bor­cu­nu öde­di­ği­ne işa­ret edil­di. Bor­cu­nu öde­me­yen­ler için ise ya­pı­lan­dır­ma ko­lay­lı­ğı sağ­la­na­rak hak­sız­lık ve hu­kuk­suz­luk ya­pıl­dı­ğı vur­gu­lan­dı.

ÖZEL­LEŞ­TİR­ME YAR­GI DI­ŞI­NA

Mu­ha­le­fet şer­hin­de 52.1 mil­yon do­lar­lık SE­KA­’nın 1.1 mil­yon do­la­ra sa­tıl­dı­ğı, Eti Alü­min­yum, TÜP­RAŞ, Ku­şa­da­sı ve Çeş­me li­ma­nı gi­bi özel­leş­tir­me­le­re dik­kat çe­kil­di. Dü­zen­le­me ile özel­leş­tir­me ka­rar­la­rı­nın yar­gı de­ne­ti­mi dı­şı­na çı­ka­rıl­dı­ğı­na işa­ret edil­di.

Ta­sa­rı­nın 124. mad­de­si ile be­le­di­ye­le­re ait ta­şın­maz mal­la­rın da va­kıf­la­ra ba­ğış­la­na­bil­me­si­nin önü­nün açıl­dı­ğı­na işa­ret edil­di. TÜR­GE­V’­e ya­pı­lan ara­zi ba­ğış­la­rı­na dik­kat çe­ki­le­rek, “An­la­şı­lan ba­ğış­la­na­cak ar­sa­lar bit­miş, be­le­di­ye­ler şim­di de TÜR­GE­V’­e ta­şın­maz ba­ğış­la­ya­cak­tı­r” ifa­de­le­ri­ne yer ve­ril­di.

RİSALE BASIMINA DEVLET TEKELİ 

*Mah­ke­me ka­ra­rı ol­sa bi­le me­mur­lar gö­rev­le­ri­ne dö­ne­me­ye­cek.

*Ri­sa­le-i Nur­la­rın ba­sı­mı dev­let te­ke­li­ne alı­na­cak. Ba­kan­lar Ku­ru­lu is­tediğine ba­sım yet­ki­si ve­re­bi­le­cek.

*Mah­ke­me ka­ra­rı­na rağ­men SE­KA iş­let­me­si Ye­ni Şa­fak Ga­ze­te­si Sa­hi­bi Al­bay­rak­la­r’­a ka­la­cak.

*Be­le­di­ye­ler is­te­dik­le­ri ar­sa ve ta­şın­maz­la­rı is­te­dik­le­ri vak­fa be­del­siz ve­re­bi­le­cek.

*Şir­ket­ler pa­ra­yı ne­re­ye har­ca­dı­ğını açık­la­ma­dan yüz­de 3 ver­gi ile ka­yıt­la­rı­nı ya­sal ha­le ge­ti­re­cek.

*Be­le­di­ye­ler yurt ya­pa­bi­le­cek.

*Üni­ver­si­te­ler borç­la­rı­nı öde­ye­bil­mek için ara­zi­le­ri­ni sa­ta­bi­le­cek.

*İş­ve­ren­ler asıl işi bö­le­rek ta­şe­ro­na ve­re­bi­le­cek.

*MEB ve ÖSYM sı­nav­la­rı­na iti­raz sü­re­si 60 gün­den 7 gü­ne in­di­ri­le­cek.

*Ba­kan­lar Ku­ru­lu'nca me­ra ve kış­lak gi­bi yer­ler, kent­sel dö­nü­şüm gi­bi pro­je­ler­de kul­la­nı­la­bi­le­cek.

<< Önceki Haber Gündeme oturacak çarpıcı iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER