Gündeme oturacak şok TİB belgeleri yayınlandı

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları kapsamında Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının, montaj olmadığı ortaya çıktı.

Gündeme oturacak şok TİB belgeleri yayınlandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde mülkiye başmüfettişlerinin yaptığı çalışmaların ardından dün sabah 17 ilde, "17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu" sırasında Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü görevinde bulunan Yakup Saygılı, yardımcısı Yasin Topçu ve Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı ile birlikte 33'e operasyon düzenlenerek gözaltına alınmışlardı. 
 
Gözaltına alınan polislerin, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde dün alınmaya başlanan ifadeleri sırasında çok önemli bir detay da ortaya çıktı.

ERDOĞAN'A AİT 300'DEN FAZLA TELEFON GÖRÜŞMESİ
 
Karşı gazete'nin haberine göre, ifade alacak polislerin avukatlara dağıttığı ve "Bu iddialar dahilinde ifadelerinizi hazırlayın" dediği CD'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait olan 300 den fazla telefon görüşmesi "Yasama Dokunulmazlığı" başlıklı klasörde toplandı.

ERDOĞAN BİZZAT DİNLENMEMİŞ
 
Klasörde yer alan bu görüşmelerin hiçbirinde bizzat Erdoğan'ın "Hedef Kişi" olarak dinlenmediği dikkat çekerken, Erdoğan'ın TİB kayıtlarına geçen konuşmaları, danışmanları ya da "17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet" soruşturması kapsamında "Hedef Kişi" olarak dinlenen şahıslar aracılığıyla gerçekleştiği belirtildi.
 
İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve TÜBİTAK'ın "Montaj" dediği fakat "Montaj" olmayıp TİB ve polislere yönelik dün yapılan gözaltılardan sonra savunma istenilen, üzerinde "Gizli" ibaresi ile birlikte "TAPE KAYIT SIRA NO" ile "Kurum Arşivinde Muhafaza edilen dosya numarası ve kaydının" yeraldığı o Tapeler'den bazıları:





























<< Önceki Haber Gündeme oturacak şok TİB belgeleri yayınlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER