İdris Bal'dan medyaya darbe operasyonuna tepki

İdris Bal medyaya yapılan darbe operasyonun ardından çıkan kararla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İdris Bal'dan medyaya darbe operasyonuna tepki


Demokratik Gelişim Partisi Genel Başkanı ve Kütahya Milletvekili İdris Bal,14 Aralık operasyonunun ardından bugün mahkeme tarafından verilen kararın ardından çok önemli açıklamalarda bulundu.

"Türk basın tarihine kara leke olarak geçecek bir karar ile karşı karşıyadır" diyen Bal,"Türkiye'nin en büyük medya gruplarına yapılan hükümet baskısı ile medyanın sesi dolayısıyla da milletin sesi kısılmaya çalışılmıştır." şeklinde ifadeler kullandı.


BASINA VE KAMUOYUNA DUYURULUR

Türk basın tarihine kara leke olarak geçecek bir karar ile karşı karşıyadır. Türkiye'nin en büyük medya gruplarına yapılan hükümet baskısı ile medyanın sesi dolayısıyla da milletin sesi kısılmaya çalışılmıştır.
 
5 gün süren psikolojik işkenceler ve hukuksuzluklar ile, silahların gölgesinde haksız yere gözaltına alınan isimlerin ifadeleri alınmıştır. Bunlar yetmiyormuş gibi, adliyede ilaç kullanmak maksadı ile su isteyen Samanyolu Yayın Gurubu Genel Müdürü Hidayet Karaca'ya su bile verilmemiş. Başsavcının talimatı ile su verilmiştir. 18 Aralık akşam saatlerinde tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedilen 12 kişinin ifadesi tamamlanmasına rağmen, hukuk kuralları hiçe sayılmıştır. Karar 19 Aralık saat 14:00'te açıklanmıştır. 

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı serbest bırakılırken, Samanyolu Yayın Gurubu Genel Müdürü Hidayet Karaca'nın tutuklanmıştır. Bu durum tutarsızlık ve tezat teşkil etmektedir. Film senaryolarından terör örgütü çıkartılmak istenmiştir. Söz konusu filmin senaristi, yönetmeni ve yapımcısı serbest bırakılmışken, Grup başkanı Hidayet Karaca'nın tutuklanması büyük bir garabettir.

Tutuklanan Hidayet Karaca değil, vicdanlar ve Türk yargısıdır. Belgesiz, Delilsiz tutuklamalar kabul edilemez. Bu yaşananlar tam anlamıyla medyaya hükümet darbesidir. 

17-25 aralık yolsuzluk iddialarını sulandırabilmek, yolsuzluğun hırsızlığın ülke gündeminden düşmesi için medya mensuplarını, sanatçıları gözaltına almayı kınıyoruz. Yargımız bağımsız olmalı. Yargının üzerindeki siyasi baskı derhal sona ermeli. Medya özgür olmalı. Siyasilerin kontrolündeki havuz medyası derhal özgürleşmeli. Özgür medyaya baskıyı kınıyoruz. Medya olmadan şeffaflık, şeffaflık olmadan demokrasi olmaz. Siyasal iktidarı derhal demokrasiye geri dönmeye davet ediyoruz. Başta tutuklanan Hidayet Karaca (Samanyolu Yayın Grubu Genel Müdürü), Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, olmak üzere, baskı altında olan iktidarın zulmüne maruz kalan tüm gazetecileri demokrasi kahramanı ilan ediyoruz. Demokrasi kahramanlarının her zaman yanında olacak, ülkemizde demokrasinin hakim olması için sonuna kadar mücadelemizi devam ettireceğiz. Demokrasimize, Anayasamıza sahip çıkıyor ve çıkmaya devam edeceğiz. Otoriterleşen siyasal iktidarın, devlet kurumlarımıza, yargıya, iş dünyasına, özgür medyaya, sivil toplum kuruluşlarına ve vatandaşlar üzerindeki baskıya son vermesi konusunda uyarıyoruz.

Demokrasilerde aklama makamı mahkemelerdir. Hırsızlık, yolsuzluk usulsüzlük iddialarının gündem değiştirilerek toplumun göz önünden kaçırılmak istenmesini kınıyoruz.

Demokratik Gelişim Partisi 17-25 aralık iddialarının, gündem değiştirilerek, örtülmesine engel olacaktır. Bu iddiaların gündemden düşmemesi ve yargı önünde açıklığa kavuşturulması için elinden geleni yapacaktır. DGP Genel Başkanı Prof.Dr. İdris BAL 17-25 aralık soruşturmasının kapanmaması için, mahkemeye itirazda bulunmuştur. Bundan sonra da iddiaların takipçisi olacaktır.

Samanyolu Yayın Gurubu Genel Müdür Hidayet Karaca'nın tutuklanması, Paralel yaftası ve örgüt iddialarının gündemde tutulması için yapılmıştır. Bundan sonra da yolsuzluk iddialarının kapatılabilmesi için iş dünyası başta olmak üzere farklı kesimlere yönelik operasyonlar, gözaltılar olabilir.

Biz demokrasimize, özgür medyaya, hukuk devletine ve demokrasi kahramanlarımıza milletimiz adına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hukuksuzluğa, iftira terörüne, baskıya, milletimiz adına dur demeye kararlıyız. Baskıcı iktidar ile mücadeleye azimliyiz.

Demokratik Geliş Partisi olarak, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada mazlumun, haksızlığa uğrayanın yanında olup, hakkı savunmayı sürdürmekte kararlıyız. 

Daha özgür bir basın için, Tüm halkımızı BÜYÜK TÜRKİYE PROJESİ yolunda Demokrasi flaması altında toplanmaya davet ediyoruz.
Milletimize arz olunur.
 
Prof.Dr. İdris BAL
Demokratik Gelişim Partisi Genel Başkanı
 Kütahya Milletvekili 
<< Önceki Haber İdris Bal'dan medyaya darbe operasyonuna tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER