İsrail'e özür dileten sözü açıkladı

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, İsrail'in Türkiye'nin tüm şartlarını kabul etmesine giden süreci anlattı.

İsrail'e özür dileten sözü açıkladı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin il ve ilçe başkanları için Kızılcahamam'da düzenlediği toplantıda "Dış Politikamız" başlıklı bir sunum yaptı. Star'da yer alan habere göre İsrail'in Mavi Marmara özrüne giden sürece ilişkin bilgiler veren Davutoğlu, kararlı bir dış politika sürecinin sonucu olduğunu vurgularken, İsrail Dışişleri Bakanına net mesaj verdiğini anlattı. Davutoğlu, "Türkiye'den özür dilemediğiniz müddetçe 10 değil, 50 değil, 100 değil, bin yıl geçse dahi Tel Aviv Türk büyükelçisi görmeyecektir' dedim. Ne kadar kararlı olduğumuzu onlar da anladı" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın dış politika konusunda net talimatı olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Başbakanımızın talimatı bu yönde, artık dünyada adım atılırken şu ülke bu ülke ne der diye bakılmayacak Türkiye ne der diye bakılacak. Dış politikamızı buna göre şekillendiriyoruz. Güçlü devlet olmanın gereğini yapıyoruz" dedi. Libya'dan tahliyeleri örnek veren Davutoğlu şunları söyledi: "Bir Avrupa ülkesi 'Libya'da bizim 42 vatandaşımız var, onları da alır mısınız?' dediklerinde cevabımızı anında verdik. Onlara 'Sizin orada 42 değil 47 vatandaşınız var, onlar da şu an gemide Türkiye'ye yola çıktılar' dedik. Büyük devlet olmanın gereği buydu, Libya'da kaç vatandaşları olduğunu da bizden öğrendiler."

Davutoğlu, Bağdat'ta aşiret liderleri ile bir toplantıda yaşadığı anektodu da şöyle aktardı: "İç çatışmanın kalkması gerektiğini onlara anlatırken tarihten gelen kardeşliği anlatıyorduk. Bir aşiret reisi ayağa kalktı, 'Bu sözler önemli, bunlar Osmanlı sözleri' dedi." 
<< Önceki Haber İsrail'e özür dileten sözü açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER