Kamalak, Türk okullarını kapatma girişimine tepki gösterdi

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Türk okulları, dünyadaki 7,5 milyar insana hiçbir şey yapmasa sadece Türkçe öğretse bundan ülkemize bir zarar gelir mi? Tabi ki gelmez." ifadelerini kullandı.

Kamalak, Türk okullarını kapatma girişimine tepki gösterdi

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Türk okulları, dünyadaki 7,5 milyar insana hiçbir şey yapmasa sadece Türkçe öğretse bundan ülkemize bir zarar gelir mi? Tabi ki gelmez. Dolayısıyla yurt dışındaki okulların kapatılması ve kaptılması için mücadele edilmesinin Türkiye’nin aleyhine olacağını düşünüyorum, dolayısıyla yanlış buluyorum." dedi.

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Kültür Merkezinde düzenlenen partisinin 5. olağan il kongresine katıldı. Kamalak, burada yaptığı konuşmada ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Kamalak, "Biz burada Allah’ın lütfu inayetiyle bütün insanlığın kurtuluşu için, onun yollarını, çarelerini aramak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bakıyoruz, Türkiye bir tarım ülkesi deniyor, 1954 yılında hububat hasılatında dünya 4.sü idik. 1954 yılında yani aradan 60 yıl geçmiş ve bugün ne yazık ki buğdayı, nohutu, mercimeği hatta sapı samanı dışardan ithal eder hale gelmişiz, çok yazık. Peki ne yapacağız gelir dağılımında adaleti sağlamak için, ilk edapta itfaiye görevlisinin yangın yerine koşması gibi işçimizin, memurumuzun, emeklimizin, asgari ücretlimizin imdadına koşacağız." diye konuştu.

Kongre sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Kamalak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışındaki Türk okullarının kapatılmasına yönelik ziyaretlerde bulunması ile ilgili bir soruya, "Türk okulları, hiçbir şey yapmasa dahi bulundukları coğrafyalardaki insanlara Türkçe öğretse yeter. Bugün dünyada 7,5 milyar insana Türkçe öğretse bundan ülkemize zarar mı gelir, dolayısıyla bu tür girişimleri, kapatılması için mücadele edilmesinin Türkiye’nin aleyhine olacağını düşünüyorum, dolayısıyla yanlış buluyorum." cevabını verdi.

'DEVLET MAAŞ ÖDEYEMİYOR ANCAK EK DERS ÜCRETİNİ ÖDEYEBİLİYOR'

Devletin normal öğretmenine maaş ödeyemediğini, bu yüzden ek ders ücreti alan öğretmenlere maaş ödeyebildiğini söyleyen Kamalak, "47 bin öğretmenimiz ek ders ücretiyle okullarda ders vermenin mücadelesi içinde. Yani devlet maaş ödeyemiyor, ek ders ücretini ödeyebiliyor. Şimdi bunlar Türkiye’yi bırakıp da kendi ifadeleriyle 163 ülkede yüzlerce hatta binlerce okul açmaları mümkün değildir. Eğer bu okullar yanlış iş yapıyorsa onun düzeltilmesi için tedbirlere başvurulmalıdır. 7,5 milyar insana Türkçe öğretse ülkemizin ne gibi kaybı olabilir, herhalde hiç kaybı olmaz." ifadelerini kullandı. 

Kongreye, SP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Akkiraz, GİK Üyesi Ahmet Büyüksoy ve partililer katıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber Kamalak, Türk okullarını kapatma girişimine tepki gösterdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER