Kılıçdaroğlu: Bu bir intikam operasyonudur

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Bu operasyonun polislere yönelik bir intikam operasyonu olduğunu biliyorum

Kılıçdaroğlu: Bu bir intikam operasyonudur

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Bu seçim siyasi partilerin ‘kim iktidar olacak’ diye meydana çıktığı bir seçim değil. Bu seçim bir cumhurbaşkanlığı seçimi. Türk bayrağını teslim edecek, yüksek ahlaki değerleri olan birisini seçeceğiz. Geçmişi kirli olmayan, temiz olan, ahlaklı olan, halkına hesap veren, kul hakkı yemeyen birisini seçeceğiz.” dedi.

30 Mart yerel seçimlerinde ilçe belediye başkanı seçilen CHP’li Zeynep Özyol’u makamında ziyaret eden Kılıçdaroğlu, ziyaret sonunda belediye binası önünde toplanan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçiminin siyasi partiler arasında bir seçim olmadığını hatırlattı.

 Ortadoğu’da kanın gövdeyi götürdüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Suriye’de, Irak’ta Müslüman Müslüman’ı öldürüyor. İsrail, Filistin çatışması Gazze’de masum çocuklar öldürülüyor. Ekmeleddin Bey Ortadoğu’yu çok iyi biliyor, dengelerini biliyor. Batı’da seviliyor, Batı’nın dengelerini biliyor. Eğer Ortadoğu’da huzur arıyorsak, barış arıyorsak, insanlar öldürülmesin diyorsak Ortadoğu’da saygınlığı olan bir insanı cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtmalıyız. Onun adı Ekmeleddin İhsanoğlu.”

 CHP Genel Başkanı, ardından Merzifon ilçesine geçti. Burada Merzifon Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika ziyaretlerinde bulunup, işadamları ile toplantı yaptı. Kılıçdaroğlu, toplantı sonunda basın mensuplarının ülke gündemine ilişkin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin gözaltına alınıp tutuklanan polislerle ilgili sorusuna Kılıçdaroğlu, şöyle cevap verdi: “Bu operasyonun rüşvet ve yolsuzlukları ortaya çıkaran polislere yönelik bir intikam operasyonu olduğunu biliyorum. Bazı yargıçların özellikle belli mahkemelere getirildiğini de biliyoruz. Reza Zarrab’ı serbest bırakan hakim bugün belli bir yerde pozisyonunu koruyor. Belli kişilerin tutuklanmasına karar veriyorsa, o hakimin kendi vicdanıyla o kararı verdiğine ben inanmıyorum. Savcılık rolünü Erdoğan’ın üstlendiğini biliyoruz burada. Ergenekon ve Balyoz’da da savcılık rolünü üstlenmişti. O nedenle davaların siyasal bir süreç içerisine sokulması bizi rahatsız ediyor. Bu ülkede Erdoğan ‘Ben yolsuzluk yapmadım’ diyorsa yargıya gidip aklanmak zorundadır. İşin özeti bu.”
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu: Bu bir intikam operasyonudur Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER