Kılıçdaroğlu'ndan 'Kimse Yok Mu' zulmüne sert tepki

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Yoksullara yardım yapan kuruluşun kapısına kilit vurulması doğru değil." dedi, Arınç'ın açıklamasına da sert tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'ndan 'Kimse Yok Mu' zulmüne sert tepki

70 ülkede 58 bin yetime sahip çıkan Kimse Yok mu Derneği'nin yardım toplama yetkisi Bakanlar Kurulu üyelerinin imzalarıyla kaldırıldı. Karar, Kimse Yok mu'ya tebliğ edildi. Derneğin Genel Başkanı İsmail Cingöz, Twitter adresinden haberi duyurdu.

Karara tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İnsanlara yardım götüren hiçbir kuruluşun kapanmasını istemeyiz." dedi. Mecliste gazetecilerin konuya ilişkin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, eğer bunlar yasal ölçüler içinde çalışıyorlarsa, devletin yaptığı denetimden herhangi bir sorun ortaya çıkmadıysa, bunlara özel olarak bir yaptırım yapılması veya kapatılmasının doğru olmadığını vurguladı. 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın Kimse Yok mu'nun yardım toplama yetkisinin kaldırıldığına ilişkin soruya "Böyle bir kararın imzalandığı ben şahsen duymadım." diye cevap vermesinin hatırlatılması üzerine de Kılıçdaroğlu, "Belki beyaz kararname imzalamışlardır. Bu açıklamayı yaptıktan sonra artık Bülent Arınç'ın o koltuğu bırakması lazım. Ya birşeyi bilmeden imzalıyor, kim bilir Bülent Arınç bilmeden böyle kaç kararname imzaladı. Aynı zamanda hükümet sözcüsü. Kurban Bayramı öncesi doğru değil. Yoksullara yardım yapan bir kuruluşun kapısına kilit vurulması doğru değil." şeklinde konuştu..

CİHAN

<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan 'Kimse Yok Mu' zulmüne sert tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER