Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken açıklamalar

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısı konuşmasında, "Korkunun Egemen olduğu Demokrasiler" ifadesini vurgulayarak, "Totaliter devlet ağır ağır inşa ediliyor. Hukukun olmadığı yere sermaye gelmez." dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken açıklamalar

  •  "Totaliter devlet ağır ağır inşa ediliyor"
  • "Hukukun olmadığı yere sermaye gelmez."
  • "Genişlemeden sorumlu üye AB'den endişeliyiz diyor. Bunların umrunda mı?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında, mutluluğun adresi sağlıklı hukuk düzeni olduğunu ifade ederek, "İktidarlar hukuk içinde devleti yönetmek zorundalar. Aynı zamanda geliştirmek zorundadır. Başbakanlık koltuğunda oturan zat, İpsala kaymakamlağının internet sitesine girsin, hukuku okusun. Anayasa'nın ikinci maddesi. Türkiye Cumhuriyeti laik ve hukuk devletidir. Değiştirilemez. Hukuk devletini içselleştirmek durumundayız. Hukuk devletinde güçlüler haklı değildir, haklılar güçlüdür." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Hukuk devletinde herkesin hesap vermesi gerektiğine dikkati çekerek, şunları akrardı:
"Yurttaştan vergi alıyorsan vereceksin hesabını. Hukuk devleti, dayatmacı değildir. Baskı kuran, onun haber kanallarını tıkayan değildir. Siyasal partiler vazgeçilmezdir. Siyasal partiler sandığa gider, kazanır, devleti yönetmek için gelir. Devlet olmak için gelmez. Devleti yönetmek için gelip, devlet olan parti, hukuku yıkar. Anayasa devletin nasıl yöneteceğini yazmış."

"HİTLER DE SEÇİMLE GELDİ"

"Sandık önemlidir. Ama sandık tek başına demokrasi için yeterli değildir. Hitler seçimle geldi, Musolini seçimle geldi.
Seçimle geldiler ne oldu, bir süre sonra ben devletim demeye başladılar. Bizim demokrasimizde de darbeler oldu. Başbakanları gencecik insanları idam sehpasına gönderdik. Baskını arttığını görüyoruz. Farklı bir rejimin içine Türkiye ağır ağır sürükleniyor."

"VERGİLERİN NEREDE HARCANDIĞI GİZLENİYOR"

"Totaliter rejimde iktidar hesap vermez. Sayıştay raporları niye gelmiyor? Gelirse duman olurduk diyorlardı. Neden gelmiyor? Çünkü totaliter rejimlerde bir kişinin söylediği olur. Göndermeyeceksiniz diyor orada bitiyor. Sayıştay raporlarıyla ilgili kendi paramızla ilan vermek istedik. Vatandaş vergisini ödüyorsa hükümet hesabını vermeli... Sadece bu cümle. Başbakanlık koltuğunda oturan zatın talimatıyla bu ilanımız yayınlanmadı. Dün beni meslek örgütleri ziyarete geldi. Siyasette daha yumuşak bir dil kullanılacakmış. Siz vergi veriyorsunuz, sendikalar iş verenler var, TBMM'ye bütçe yasası geliyor, sayıştay raporu gelmiyor, vergilerin nerede harcandığı gizleniyor, içinizden birisi çıkıp konuştu mu? Konuşmadınız."

"YARGI ÇÖKMÜŞTÜR"

TBMM'nin başkanının bile "Bu ülkede yargı çökmüştür" dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Anayasa çökmüşse hukuk devleti konusunda çok ciddi sorunlarımız var demektir. Totaliter demokrasi Demokratik hak ve özgürlüklerin baskı altında tutulduğu devlete denir. Totaliter devlet ağır ağır inşa ediliyor. Totatiler devletlerde hukuk olmaz. Kadın erkek eşitliği olmaz. Bingöl örneği. Kadınlar çalışamaz diyor. Kimsin sen? TBMM'ye neden sayıştay raporları gelmiyor? Çünkü totatiler devletlerde olur bu. Göndermeyeceksiniz diyor, göndermiyorlar." ifadelerini kullandı. 

Sayıştay raporları için bilboardlara ilan vermek istediklerini fakat Başbakanın talimatıyla yayınlanmadığını vugulayan CHP lideri, "Dün bir grup STK ziyaretime geldi. Gerilim siyaseti bitsin dediler. İşverenlere ait STK, dedi ki, hukukun olmadığı yere sermaye gelmez." dedi.

Kemal Kılıçdaoğlu, Totaliter devlette iki ayrı hukukun işleyeceğini ifade ederek, "Medyaya da aynı baskıyı yapıyor. Sizin boynunuzdaki tasmayı ben çıkardım diyor. 100'ün üstünde üniversite var. Oturuyorlar el pençe divan bekliyorlar.
Şimdi AYM'ye düşman. Niye iki karar verdi diye. 2010 yılındaki değişiklik. AYM, kanunların, anayasaya şekil ve üslüp olarak denetler. Bireysel başvuru hakkı geldi. Niye getirdiler biliyor musunuz? AİHM'e gitmesinler diye. Öyle düşünüyorlardı. Orada da insanlar vicdan sahibi. Haber alma hakkını sınırlamak istiyor. Çıktı, Twitter'ı falan hepsini kökünü kazıyacağız dedi. 
Mahkemeler talimat verdi. Twitter'ı yasaklayın dedi. Emrindeki mahkemelerden biri kapattı. AYM'ye bireysel başvuru yapıldı. AYM açtı. Youtube için konuştu, mahkeme kararı olmadan TİB kapattı. Hani hukuk devletiydik. Avrupa ayağa kalkmış. Türkiye'de ne oluyor diye? Genişlemeden sorumlu üye AB'den endişeliyiz diyor. Bunların umrunda mı? Değil." diye konuştu. 

<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken açıklamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER