Kılıçdaroğlu'ndan sert sözler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'daki Parti Meclisi toplantısının basına açık bölümünde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu'ndan sert sözler

Meclis'ten geçen MİT yasası'nı eleştiren Kılıçdaroğlu, "Yasaları, kendilerine göre ayarlıyorlar. MİT'e adam öldürme yetkisi veiliyor dedi" dedi.

İşte, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Baskının, haber alma hakkının kısıtlanmasının, adalet arayışlarının önüne engeller konmasının, Anayasa'da verilen güvencelerin yurttaşların elinden alınması, yürüyüşlerin engellenmesinin sürecini yaşıyoruz. 

Dün bir yasa kabul edildi. MİT yasasında önemli değişiklikler yapıldı. MİT yasası, 12 Eylül sonrası uygulamaya konan bir yasaydı. O dönem hepimizin belleklerindedir. İçeride ve dışarıda sıkışan bir hükümet, içeride farklı arayışların içine girmeye başladı. İnsanlar konuşmasın, seslerini çıkarmasınlar, medya rahatlıkla yazmasın diye yola çıktılar. Askeri darbenin yapamadığını, halkın oylarıyla gelmiş bir siyasal parti yapıyor.  

DARBEDEN DAHA AĞIR

12 Eylül darbesinin üzerinden 30 yıl geçti. Daha ağır yaptırımlar Türkiye'nin gündemine geldi. İki AKP milletvekilinin verdiği kanun teklifiyle parlamentodan geçti. Bu kadar kritik bir konuyu oldu bitti diye parlamentodan geçiriyorsunuz. 

MİT'E ADAM ÖLDÜRME YETKİSİ VERİLDİ

Yapılan düzenleme ile MİT'e yurt içi ve yurt dışında operasyon yapma yetkisi veriliyor. Yani adam öldürme yetkisi veriyor. Yeni Yeşil'ler çıkacak. Bugüne kadar MİT'e böyle bir yetki verilmemiştir. İlk kez böyle bir yetki veriliyor. Yetkiler olağanüstü artırıldı. Tam bir istihbarat devleti... Tam bir hukuksuzluk. Fişleme yetkisi... Şimdi yasal olarak fişleme yetkisi almaya başladılar. Bir ülkenin insanları fişleniyorsa demokrasi yok demektir.

YARGILANMAMA GÜVENCESİ

Soruşturmalar gizli ama MİT için gizli değil. 17 Aralık’ı örtme girişimi mi bunlar acaba? Buna izin vermeyeceğiz.

TABELALARINDAKİ 'ÜNİVERSİTE' YAZISINI KALDIRSINLAR

Bütün bunların içinde bütün sessizliğini koruyan bir yapı var, üniversiteler… Sessizliklerini koruyorlar, bu üniversiteleri affetmek mümkün değil. Üniversiteler şimdi konuşmayacak da ne zaman konuşacak. Hukuk fakülteleri en azından masum bir sözcüğü dillendirmekten bile korkuyorlar. Osmanlı’nın menderesleri inanın daha cesurdu. Tabelalarında ki üniversite yazısını kaldırsınlar. Çocuklarınıza çok ağır bir miras bırakıyorsunuz.

GELDİĞİMİZ NOKTA SAĞ-SOL OLAYININ ÖTESİNDE

CHP sağa mı kayıyor eleştirileri geliyor. Bugün geldiğimiz nokta, sağ-sol olayının ötesinde. Cumhuriyet, demokrasi bunlar tartışılır hale geldi. Toplumun cumhuriyetten, demokrasiden yana, bütün güçlerini kucaklamak zorundayız.

HEPİNİZ FİŞLENECEKSİNİZ

Yarın hepiniz göreceksiniz. Bir gazetemiz CHP’nin nasıl fişlendiğine dair belgeleri yayınladı. Kayseri’de, Erzurum’da oturan da fişlenecek. Bu dönemi başlattılar. Bunu aşmak zorundayız….

<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan sert sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER