MHP lideri Bahçeli altını çizerek uyardı

Bahçeli: Polise gazlı, plastik mermili ve tazyikli suyla saldırı emri verenler hakkında gerekli tüm hukuki işlemlerin yapılmasını bekliyorum.

Bahçeli:'Polise, saldırı emri verenler hakkında işlem yapılmalı'

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Taksim'de yaşananları sert bir dille eleştirdi. Bahçeli, "Gezi Parkı'na dozerlerle girilmesi, buna karşı koyanlara sert muameleler gösterilmesi toplumsal infialin ilk kıvılcımını tutuşturmuştur. Sabaha karşı düzenlenen polis baskınları, yaka paça yapılan gözaltılar, biber gazlı müdahaleler, insanlıkla bağdaşmayan şiddet sahneleri Gezi Parkı'nı kabusa çevirmiştir. AKP hükümeti saldırdıkça kalabalıklar artmış, tahammülsüzlük gösterdikçe olaylar büyümüş ve yurt sathına yayılmıştır. Siyasi irade polisi göstericilerin üzerine salmıştır. Orantısız saldırıları ve yürekleri burkan şiddet tablosunu onaylamadığımız gibi telin ettiğimizi de buradan ifade etmek istiyorum. Ve mutlaka polise gazlı, plastik mermili ve tazyikli suyla saldırı emri verenler hakkında gerekli tüm hukuki işlemlerin yapılmasını ve bunun da geciktirilmemesini bekliyorum" dedi.

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın "AK Parti'ye oy verenleri sokağa çıkmamaları için zor tutuyorum" açıklamasına ise "Sen kimsin, kimi tehdit ediyorsun? Tıpkı Tunus'un devrik diktatörü Zeynel Abidin Bin Ali gibi ülkeden kaçtığın gün, Türkiye'nin de iç savaşa sürüklenmesini mi sağlayacaksın?" diyerek sert çıktı. 

Başbakan, eylemler için "tencere-tava hep aynı hava" demişti. MHP lideri buna da "Biz de Başbakan'a diyoruz ki, 'Tencere dibin kara, seninki herkesten kara' sözleriyle cevap verdi. Öte yandan Gezi Parkı olayları devam ederken Başbakan'ın yurt dışına gitmesini eleştiren Bahçeli, "Derhal Türkiye'ye dön ve gerilimi azalt" dedi.

AK Parti'den sonra eleştiri oklarını CHP'ye çeviren Bahçeli, ana muhalefetin Türkiye'yi karıştırmak için diş bilediğini söyledi ve "Biz bu olayların içinde yer almayacağız" ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber MHP lideri Bahçeli altını çizerek uyardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER